Waarom uw eigen huis bouwen?

Veel mensen hebben het idee, dat mensen die een eigen huis bouwen rijk zijn. Maar dit is niet altijd het geval. Er zijn ook betaalbare zelfbouwkavels te koop, waarop u een huis kunt laten bouwen. Als u een eigen huis gaat bouwen, is de eerste stap om u te oriƫnteren op de hypotheek en het bouwdepot van de nieuwbouw. Een eigen huis brengt verschillende voordelen met zich mee.

 

Vrijheid

Een hoofdreden om een eigen huis te bouwen is vaak de vrijheid. U heeft waarschijnlijk bepaalde woonwensen, die u niet allemaal in een bestaand huis kunt vinden. De meeste van deze woonwensen kunt u waar maken door een eigen huis te bouwen. Hiervoor moet u wel het budget hebben, maar er zijn ook een aantal voorwaarden. Een bouwkavel heeft meestal een beeldkwaliteitsplan. In dit plan staan een aantal voorwaarden waar de woning aan moet voldoen. Als u het budget heeft en ook het plan past bij u, dan kunt u het huis naar uw smaak bouwen.

 

Kwaliteit

Maar de vrijheid is niet de enige reden om een eigen huis te bouwen. Zoals net gezegd hoeft u niet rijk te zijn om een eigen woning te bouwen, maar het is ook niet goedkoop. Wel is de prijs-kwaliteitsverhouding beter bij een huis dat u zelf bouwt, ook krijgt u voor dit geld meer ruimte. De meeste mensen die een eigen huis bouwen, kiezen voor kwalitatief betere materialen. Als deze materialen worden gebruikt voor een seriematige bouw zijn de kosten voor u hoger.

 

Wel of geen eigen huis bouwen?

Een eigen huis bouwen heeft dus voordelen, maar er zitten ook wel nadelen aan. U moet zelf erg veel keuzes maken, ook kost het bouwen van een huis tijd. U kunt dus niet meteen in uw nieuwe huis wonen en het kost veel werk. Maar als u dat er voor over heeft, dan kunt u uiteindelijk in uw droomhuis wonen.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!