In 8 stappen van plan naar praktijk

Stap 1. De kennismaking

U bent van harte welkom in één van onze sfeervolle spreekkamers. Onder het genot van een lekker kopje koffie kijken we samen met onze experts naar uw woonwensen en budget. Hierdoor krijgt u direct een goed inzicht in het totale kostenplaatje. Daarnaast biedt onze uitgebreide showroom een mooi beeld van de vele mogelijkheden en huisstijlen. Kijkt u maar alvast eens rond. Onze jarenlange ervaring verzekert u van een goed advies vanaf het eerste moment.

Stap 2. Uw keuze

Architectuurwonen geeft u een ruime keuze uit 19 verschillende basiswoningen, allemaal genoemd naar een mooie en kleurrijke vlinder. Indien gewenst kan er daarbij een afspraak worden gemaakt met onze huisarchitect. Samen bespreekt u dan het door u gekozen ontwerp en uw bijbehorende woonwensen. Daarbij kan de door u gekozen woning aan uw eigen woonwensen worden aangepast.

Stap 3. De schets

Wij presenteren u het uitgewerkte ontwerp. De uitgebreide schets geeft u een goed beeld van de te bouwen woning. Het ontwerp en de technische omschrijving zijn afgestemd op uw wensen en de bouwsom. Aan de hand van de gemaakte schets wordt dit alles met u besproken.

Stap 4. Onze afspraken

Na uw goedkeuring op het ontwerp, wordt er een overeenkomst opgesteld om de plannen verder met elkaar uit te werken en zo snel mogelijk te starten aan de bouw van uw woning. Daarin worden de afspraken nog eens duidelijk op papier gezet.

Stap 5. De bouwvergunning

Het definitieve ontwerp wordt vooraf voorgelegd aan de gemeente, zodat het direct duidelijk is of de woning aan alle eisen voldoet en de vergunning ook werkelijk verstrekt zal worden. Na deze uitslag worden de definitieve stukken uitgewerkt en wordt de bouwvergunning voor u aangevraagd.

Stap 6. De inrichting

Terwijl wij de officiële papieren grotendeels voor u afhandelen, kunt u zich bezighouden met de inrichting van uw huis. U kunt u alvast oriënteren op uw eigen huisstijl, en onder andere uw badkamer, keuken, haarden en elektrische installatie uitzoeken bij onze bouwpartners.

Stap 7. Bouw van de woning

Wanneer de bouwvergunning binnen is, starten wij zo snel mogelijk met de bouw. Natuurlijk wordt u tijdens dit proces constant goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. Dit gebeurt onder andere door meerdere bouwvergaderingen.

Stap 8. De oplevering

En dan is het zover. Uw droomhuis wordt opgeleverd! U kunt ervoor kiezen om u op dit bijzondere moment te laten bijstaan door een bouwkundige van de Vereniging Eigen Huis. Deze kijkt met u mee of de woning op alle punten voldoet aan uw wensen en de eisen. Deze kosten worden uiteraard door ons vergoed. Wij heffen graag het glas met u op de voltooiing van uw prachtige woning, geheel naar uw eigen wensen gebouwd en ingericht.