Villa bouwen

Villa bouwen

U wilt uw eigen villa bouwen! Een mooie droom om werkelijkheid te laten worden. Bij Architectuurwonen helpen wij u graag bij het waarmaken van uw droom! Wij bieden u de mogelijkheid om vanuit de basis van onze villatypes uw eigen droom villa te bouwen naar wens. Van een prachtige rietgedekte villa naar een imposant herenhuis, wij bieden verschillende stijlen zodat u vanuit een mooie basis uw droomvilla kunt bouwen.

Villa bouwen - Architectuurwonen

Uw villa bouwen met Architectuurwonen

De eerste stap is een vrijblijvend gesprek bij ons kantoor in Rijssen. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en aan ons laten zien naar welk villatype uw voorkeur uitgaat. Daarbij kunt u al uw wensen aan ons voorleggen en wij zorgen dat wij al deze wensen duidelijk op papier hebben. Ook zullen wij u tijdens dit gesprek de werkwijze van Architectuurwonen uitleggen en alles wat komt kijken bij het bouwen van uw eigen villa. Na aanleiding van dit eerste vrijblijvende gesprek stellen wij een budgettering op die globaal laat zien wat de kosten voor u zijn bij het gekozen villatype en al uw wensen en eisen. Wilt u daarna met ons verder? Dan zal ook de architect aan tafel komen en zal er een eerste schets gemaakt worden van uw villa!

De kosten van uw droomvilla

Bij Architectuurwonen werken wij met een vanaf-prijs voor onze villatypes. Bij een eerste gesprek zullen wij uitleggen wat er is inbegrepen bij deze vanaf-prijs en voor welke zaken u eventueel een meerprijs krijgt. Vraagt u onze brochure aan, dan ontvangt u ook een prijslijst waar een aantal zaken op staan die zijn inbegrepen. Lees hierover ook meer bij onze veelgestelde vragen: Welke zaken zijn bij de vanafprijs inbegrepen?

De prijzen van een villa bouwen variëren van €404.200,- voor villa Tandvlinder tot €597.100,- voor villa Porseleinvlinder.

Villa Tandvlinder heeft een inhoud van 668 m3 en een afmeting van 8,00 x 12,04 m. Villa Porseleinvlinder heeft een inhoud van 995 m3 en een afmeting van 9,00 x 14,00 m. Aan de hand van onder andere de afmetingen en inhoud van een villatype is de vanaf-prijs berekend, maar er wordt ook rekening gehouden met materiaalkosten en de 'moeilijkheidsgraad' van de te bouwen villa. Meer lezen over de kosten bij het bouwen van een eigen villa? Lees dan ons blog: Uw eigen villa bouwen: de kosten

Villa bouwen - Architectuurwonen
Villa bouwen - Architectuurwonen

Villa stijlen en types

Onze villatypes hebben allemaal een eigen stijl. Van een moderne villa met strakke lijnen, naar een rietgedekte villa, een statig herenhuis of een schuurwoning. Als u een kijkje neemt bij onze villatypes ziet u de uitgebreide keuze die wij bieden. Maar laat u vooral niet tegenhouden door deze stijlen en types! Alle types zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Zo heeft villa Boswitje in de basis een rieten dak, maar dit kunt u makkelijk wijzigen naar een pannendak. Ook kunt u elke gevelsteen kiezen die u maar mooi vindt, of een garage of overkapping laten aanbouwen. Vergelijk bijvoorbeeld ook onze gerealiseerde villa's met het basistype of met een andere gerealiseerde villa!

Een mooi voorbeeld hiervan is villatype Nachtpauwoog. In de basis heeft u de keuze uit een type met een pannendak en met een rieten dak. Vergelijkt u deze met de gerealiseerde villa's, dan is goed te zien dat deze bewoners hun villa hebben ontworpen in eigen stijl.

Geïnteresseerd in Architectuurwonen? Neem dan contact met ons op voor een eerste gesprek, altijd vrijblijvend! Wilt u nog even verder kijken? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk onze villatypes en gerealiseerde villatypes op onze website, of vraag de gratis inspiratiebrochure aan! Hierin staan alle types en gerealiseerde villa's!

Wie weet zien wij u binnenkort in Rijssen!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!