Over Architectuurwonen

Vanuit onze basis naar uw droomvilla

Bij Architectuurwonen bouwt u uw eigen woning onder architectuur vanuit onze basis. We hebben verschillende, unieke villatypes ontworpen en uitgewerkt. Voor u een mooie basis die naar wens aangepast kan worden! Het voordeel? Het ontwerp is gemaakt door een architect, u hoeft hierdoor bijvoorbeeld niet meer na te denken over de plattegronden van uw villa of over de details die een woning echt uniek maken. Ook is het ontwerp is al klaar en uitgewerkt door onze calculatie en werkvoorbereiders, hierdoor kunnen we sneller en efficiënter werken en dus sneller starten met de bouw van uw villa! Dit doen wij met traditionele bouw op uw kavel.

Gerealiseerde villa Koninginnenpage te Nieuwendijk door Architectuurwonen - zijaanzicht voorzijde
Huis bouwen naar wens Architectuurwonen

Het bedrijf achter Architectuurwonen

Architectuurwonen is een activiteit binnen de Lichtenberg Bouwgroep. Met meer dan 85 jaar aan ervaring in de huizenbouw weten wij wat belangrijk is als het gaat om de bouw van uw droomvilla. Vanuit ons kantoor met showroom in Rijssen werkt ons team enthousiast aan alle unieke villa’s. Kiest u voor Architectuurwonen? Dan zorgen wij ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het ontwerp, de bouw en vergunningen. Eén van onze adviseurs wordt uw vaste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat alles geregeld wordt!

Architectuurwonen een catalogusbouwer?

Het principe van een catalogusbouwer is dat u voor de keuze wordt gesteld om uit het aanbod van standaard woningen te kiezen. Vaak kan er nog voor een aantal opties gekozen worden en kan de indeling nog naar wens worden ingedeeld. Tot zover Architectuurwonen als catalogusbouwer. Waarom valt Architectuurwonen niet onder een catalogusbouwer? Bij ons kan veel meer worden aangepast. Bij sommige projecten wordt er zoveel veranderd aan een woning dat het villatype haast niet meer herkenbaar is.

Wilt u even rustig thuis de verschillende mogelijkheden bekijken? Vraag dan onze gratis inspiratiegids aan met alle villatypes en gerealiseerde woningen! Bij deze inspiratiegids ontvangt u ook een prijslijst met eventuele opties die u kunt kiezen bij uw woning.

Villa Kolibrie variatie te Bilthoven
Villa Groot Koolwitje met dakpannen - Interieur 2

Bouwpartners van Architectuurwonen

Wij werken samen met een aantal bouwpartners om uw droomvilla helemaal compleet te maken. Dit heeft een aantal voordelen; tijdens het bouwproces kunnen wij, in samenwerking met de bouwpartners, rekening houden met bijvoorbeeld de aanleg van leidingen en elektra. Doordat Architectuurwonen het centraal aanstuurt verkleint dit de kans op fouten. Bovendien wordt er tijdens het bouwproces al meegedacht door onze bouwpartners wat het bouwproces versnelt. Bij onze bouwpartners kunt u onder andere voor de volgende zaken terecht:

Een keuken - Het sanitair - Het tegelwerk - De haard - De vloerafwerking - De verlichting

Al deze onderdelen kunnen voor de oplevering gerealiseerd worden. Dit betekent dat tijdens de sleuteloverdracht uw villa ook daadwerkelijk bewoonbaar is. Rest voor u slechts het plaatsen van alle meubels. Dáárom dus een villa van Architectuurwonen.