Technische omschrijving

Voor een huis bouwen kan een technische omschrijving of een bestek gemaakt worden. De technische omschrijving wordt vooral gebruikt voor particuliere verbouwingen en het bestek wordt vaak voor nieuwbouwprojecten gebruikt. In deze documenten staat meer informatie over het huis. De technische omschrijving en het bestek zijn er voor bedoeld om de bouwkundige tekeningen te verduidelijken. Ook staan er voorwaarden van de aannemer, verzekeringsvoorwaarden en gebruikte materialen beschreven. Het bestek is uitgebreider dan de technische omschrijving. Door een omschrijving te gebruiken bij verbouwingen kunnen aannemers beter inschatten welke kwaliteit het product of de constructie moet hebben.

 

Inhoud technische omschrijving

In de technische beschrijving vindt u onder andere meer informatie over het peil, het grondwerk, de fundering, de riolering, de begane grondvloer en de verdiepingsvloer. Maar er staan ook meer dingen over de bouw in, zoals beschrijvingen over de gevelstenen, het voegwerk, de isolatie, de binnenwanden, de kozijnen, de ramen, de buitendeuren, de binnendeuren en het hang en sluitwerk. U kunt eigenlijk alle technische aspecten van het huis vinden in de technische omschrijving. Zo ook over het dak. U vindt omschrijvingen van de dak elementen, de boeien, de goten en de dakbedekking.

 

Niet alleen over de buitenkant van uw villa vindt u informatie, maar ook over de binnenkant van het huis. In de technische omschrijving staat onder andere meer over de trappen, de beglazing, het stucwerk, het tegelwerk, de vensterbanken, de raamdorpels, plafonds, de keukenvoorzieningen en het sanitair. Ten slotte kunt in de omschrijving meer vinden over de ventilatie, de CV-installatie, de elektra installatie, de water installatie, de gas installatie en het schilderwerk.

 

Verbouwing

Als u gaat verbouwen is het dus handig om een technische omschrijving te laten maken. Naast het technische gedeelte staat er ook een algemeen gedeelte in over het huis. Aan de hand van de technische omschrijving kan er een begroting worden gemaakt van de verbouwing.