Onderkelderen van uw huis

Vroeger was het de kelder belangrijk (opslag) onderdeel van een huis. Het bleef er koel in de zomer en redelijk warm in de winter, dus het was de perfecte plek om voorraad op te slaan. De meeste oudere woningen hebben daarom nog een kelder, al zijn deze niet altijd even goed geïsoleerd en zijn het over het algemeen lage ruimtes waar je niet of amper kan staan.

Maar ook bij nieuwbouw huizen is een kelder een onderdeel dat steeds populairder wordt. En juist bij uw nieuw te bouwen huis is het bijna altijd mogelijk om deze te laten onderkelderen. Misschien niet direct uit noodzaak, maar een goede kelder heeft zo zijn voordelen.

Voordelen van onderkelderen

Allereerst de meest voor de hand liggende reden: een moderne kelder geeft extra ruimte – en daarmee meerwaarde – aan uw woning, zonder dat we extra de breedte of hoogte in moeten, vaak zelfs zonder dat het aan de buitenkant direct zichtbaar is. Wanneer we uw droomvilla voor u onderkelderen, geeft u dat de mogelijkheid tot extra slaapkamers, een kantoor aan huis, een garage of natuurlijk opbergruimte. Maar ook kunt u denken aan een luxere bestemming, zoals een ondergrondse sauna of zwembad, een goede wijnkelder of misschien een hangruimte voor uw kinderen of een heerlijke relaxplek voor uzelf!

Functie onderkelderen

Het is belangrijk om vooraf na te denken wat de functie van uw kelder zou worden. Ook daarin denken we graag met u mee. Er zijn natuurlijk voorwaarden en kosten aan verbonden, maar juist wanneer dit meegenomen wordt in de originele plannen en bouw van de woning, zijn de mogelijkheden uitgebreid en de kosten gering.

Wij letten hierbij wel op de praktische zaken als lichtinval, toegang en de indeling. Andere belangrijke details, die wij natuurlijk voor u meenemen in het bouwplan, zijn onder andere ventilatie, isolatie en (het tegengaan van) vocht. Dan rest u alleen nog de juiste bestemming te bepalen.