Notariswoning

In Nederland zijn er veel notariswoningen te vinden. De notariswoning heeft een kostbare uitstraling, maar toch komt de woning niet erg groot over. Dit heeft met de daklijn te maken, die ligt namelijk laag vergeleken met andere woningen. De kostbare uitstraling heeft met de symmetrie van het huis te maken.

 

Kenmerken

De notariswoning is een statige woning met een schildkap. In het midden van het huis bevindt zich een voordeur. Deze deur is afgewerkt met een monumentale omlijsting. Aan de beide kanten van de deur zitten er hoge ramen, waardoor het huis een gespiegelde symmetrie krijgt. De schildkap bestaat uit donkere dakpannen en dakkapellen. De dakkapellen hebben meestal decoratieve oren.

 

Begane grond

De nadruk bij notariswoningen ligt op de begane grond. Dit komt door de lage daklijn. Ook is de begane grond bij een notariswoning een stuk ruimer dan de bovenverdieping. De begane grond bestaat meestal uit een hal, een werkkamer, een grote woonkamer en een grote woonkeuken. In het bijgebouw van de woning zit de bijkeuken en de garage. In de notariswoning wordt op de begane grond vaak gebruikt gemaakt van luxe deuren. Dit zijn dubbele deuren waar geslepen glas in is gelegd.

 

Bovenverdieping

Bij de notariswoning wordt er veel gebruikt gemaakt van de begane grond. De bovenverdieping is ook een stuk minder ruim, dit komt door de schuine wanden. De schuine wanden beginnen vaak wel een meter hoger dan de vloer en door de dakkapellen krijgt de bovenverdieping ook meer ruimte en licht. In de een notariswoning zitten op de bovenverdieping 3 tot 4 slaapkamers. De badkamer is functioneel, maar niet erg luxe. Een notariswoning is dus vooral geschikt voor mensen die veel gebruik maken van de begane grond en minder van de bovenverdieping.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!