Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als u gaat wonen in uw droomhuis wilt u zich natuurlijk veilig voelen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen moet de veiligheid van een woning verbeteren. Als uw villa aan de eisen van het keurmerk voldoet, kan u in aanmerking komen voor een certificaat. Het Politiekeurmerk moet de kans op een inbraak tot 90% verkleinen.

Eisen

Als u in aanmerking wilt komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen is het nodig om goed hang en sluitwerk te hebben voor de ramen en deuren. Maar naast goed hang en sluitwerk is het ook belangrijk dat er goede verlichting is, en dat er rookmelders opgehangen worden in het huis. Alle eisen staan vermeld in de handboeken voor het Politiekeurmerk.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft twee eisenpakketten. Er bestaat een eisenpakket voor nieuwbouw woningen en er is een eisenpakket voor bestaande woningen. Deze eisen kunt u vinden in het handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw 2015 en in het handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen Bestaande Bouw 2015.

Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw 2015

Het handboek van de nieuwbouw woningen is onderverdeeld in vijf delen. De categorieën waaronder de eisen zijn verdeeld zijn: stedenbouwkundige randvoorwaarden, openbare ruimten, kavels, gebouw en woning. U kunt deelcertificaten krijgen in verschillende categorieën, namelijk: een certificaat voor een Veilige Omgeving Nieuwbouw, een certificaat voor een Veilig Wooncomplex en een certificaat voor een Veilige Woning. Voor een certificaat voor een Veilige Woning kunt u alleen in aanmerking komen als u een vrije kavel of een individuele woning heeft.

Voordelen

Als uw huis en wijk aan al deze eisen voldoet en een certificaat krijgt, brengt dat voordelen met zich mee. Natuurlijk is de kans kleiner dat er wordt ingebroken. De kans is twee keer zo groot dat de inbreker uw woning overslaat. Ook voor uw zelf is het veiliger, als u over straat loopt. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen moet er ook voor zorgen dat er minder fietsdiefstallen, autodiefstallen en vernielingen zijn. Door het keurmerk gaat uw zich veiliger voelen in wijk, maar u krijgt ook korting op uw inboedelverzekering. Deze korting kan oplopen tot wel 20%

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!