Domotica voor uw cataloguswoning

Domotica voor uw cataloguswoning. Misschien heeft u er nog nooit van gehoord. Of bent u hier juist terecht gekomen door te zoeken op deze term. Domotica komt van de woorden Domus (huis) en elektronica/informatica. En daarmee is de basis al een beetje uitgelegd: domotica betekent gemak, duurzaamheid, sfeer en klasse. Domitica is uw huis elektronisch bedienen, soms zelfs op afstand.

Voorbeelden van domotica

Enkele voorbeelden: met 1 klik op de knop alle apparaten afsluiten. Alle lampen in de ruimte tegelijk bedienen. Of zelfs uw hele huis afsluiten op het moment dat u wegrijdt. Maar ook een slimme energiemeter valt onder domotica. Waar het enkele jaren geleden nog redelijk ‘het huis van de toekomst’ leek, is het tegenwoordig een van de opties waar u over na kan denken bij het ontwerpen van uw eigen droomvilla.

Ook qua stijl is het een grote vooruitgang. Minder tot geen knoppen aan de wand, apparatuur op afstand besturen met een afstandsbediening of zelfs een app op uw mobiele telefoon of tablet. Een volgende stap is verschillende onderdelen en apparaten in uw huis die onderling met elkaar communiceren en zich aanpassen waar nodig.

Domotica als Smart Wonen

Domotica in huis is ook te omschrijven als Smart Wonen. Een soort meedenkende woning. En waarom niet? In de auto-industrie is het al jaren heel normaal dat we bij ieder model meer comfort, opties en veiligheid krijgen. Domotica doet hetzelfde, maar dan voor uw woning.

Daarbij heeft u verschillende opties. Van apparaten die door u worden aangestuurd of ingesteld. Tot aan de mogelijkheid van een ‘lerend huis’ dat zich automatisch steeds verder aanpast aan uw wensen, levensstijl en de omstandigheden. Meer weten? Kom dan gerust langs. Onze experts (en liefhebbers) praten u graag helemaal bij.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!