Dakkapel of dakraam

U heeft uw droomvilla uitgezocht of bent aan het dromen over het juiste ontwerp. Daar komt nog heel wat bij kijken! Welke uitstraling past bij u? Klassiek of modern, een grote woonkeuken of misschien vindt u juist de ruimte op de bovenverdieping belangrijk?

Een belangrijk onderdeel van uw villa is het dak. Wat past het beste bij uw wensen en stijl? En kiest u daarbij voor dakramen of een dakkapel? Welke van deze twee het beste bij u past, is afhankelijk van uw woonwensen. Beide zorgen voor voldoende lichtinval en beide bieden meerdere opties in uitvoering en uiterlijk.

 

Dakkapel

Een dakkapel geeft natuurlijk meer ruimte op de bovenverdieping. Wilt u een extra slaapkamer onder het schuine dak? Dan is een dakkapel een logische keuze doordat u een heel stuk (staande) ruimte aan uw kamer toevoegt. Deze dakkapel moet wel passen bij de stijl van uw dak. Een rieten dak vraagt bijvoorbeeld om een andere stijl dan een strak en modern pannendak. Daarnaast is de vorm van het dak en de plek waar de dakkapel komt van belang voor de uitvoering. Enkele opties zijn een dakkapel met een plat of schuin dak, of juist met een puntdak. Dat geeft een heel eigen stijl aan de dakkapel. Een dakkapel kan in principe zo breed worden als u zelf wilt.

 

Dakraam

Misschien gebruikt u de zolder als opbergruimte of kiest u juist voor het knusse gevoel van een puntdak. In dat geval is een dakraam meer dan voldoende. Het kozijn van onze dakramen kan in kunststof of duurzaam hout worden uitgevoerd, afhankelijk van uw eigen voorkeur. Beide kozijnen zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Een dakraam heeft meestal een kiepdraaifunctie, maar ook daarbij heeft u alternatieve opties, zoals een klapraam of een uitzetraam (met de scharnieren aan de zij- of bovenkant). Een belangrijk onderdeel van dakramen is de zonwering. We raden aan om voor een verduisterende uitvoering te gaan, doordat de zon over het algemeen – vooral in de zomer – een groot deel van de dag op de ramen en de zolder staat.

U hoort het al, er zijn mogelijkheden te over. Wij denken, net als bij de uitvoering van uw droomwoning, vanaf stap 1 met u mee. We hebben de kennis en de kwaliteitsproducten in huis en zorgen er samen voor dat uw zolder zowel aan de binnenkant als de buitenkant aan al uw wensen en smaak voldoet.