Bouw villa Nachtpauuwog, jun 2016

Nadat we van de gemeente Horst aan de Maas gunstig bericht kregen naar aanleiding van het vooroverleg (in het kader van Bestemmingsplan en Welstand) kwam alles in een stroomversnelling. De huisarchitect van Architectuurwonen had al onze belangrijkste wensen verwerkt in het schetsontwerp. Dat was de basis waarover we met Architectuurwonen uiteindelijk een aannemingsovereenkomst hebben gesloten. Vervolgens is via Architectuurwonen de definitieve omgevingsvergunning aangevraagd.

Hoewel dat we geruststellende cijfers hadden ontvangen via de Kamer van Koophandel hebben wij er toch welbewust voor gekozen om met Woningborggarantie te bouwen. Het kost wel een additionele premie maar het geeft toch ook gemoedsrust en de zekerheid dat de woning altijd zal worden afgebouwd, wat er ook gebeurt. Achteraf zal waarschijnlijk blijken dat deze garantie overbodig was maar je wilt niet het minste risico lopen dat je droom, waarvoor je jarenlang gewerkt hebt, uiteenspat en uiteindelijk leidt tot een deceptie. Architectuurwonen heeft dus op ons verzoek het bouwplan ter beoordeling bij Woningborg ingediend met het verzoek een certificaat af te geven (het bouwplan in dekking te nemen).

Via Architectuurwonen werd ook direct de definitieve Omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. Binnen enkele dagen kregen we al bericht van de gemeente dat de ingediende documenten compleet waren. Vervolgens werd zeer snel de Omgevingsvergunning afgegeven. Van het indienen van de aanvraag tot aan afgifte duurde slechts iets meer dan 2 weken! Veel sneller dan verwacht.

Het oorspronkelijke plan was om in de eerste helft van juni met de bouw te gaan starten. Daarvoor moesten er nog wel erg veel definitieve keuzes gemaakt worden ten aanzien van de indeling van alle ruimten, al dan niet breedplaatvloeren, gevelstenen, dakpannen, rolluiken, binnen- en buitendeuren, kleuren schilderwerken, elektra en data (aansluitpunten etc.), keukeninrichting en -aansluitpunten, sanitair, inloopkasten op slaapkamers, uitvoering trappen, wel of geen haard, wel of geen zonnepanelen, waar puinverharding gewenst en ga zo maar door. In dit traject hebben we veel moeten afstemmen met Architectuurwonen en met de bouwpartners van Architectuurwonen. Stuk voor stuk degelijke bouwpartners.

Voor de start van de bouw werden er nog enkele sonderingen gedaan en het grondwaterpeil beoordeeld. Daarbij bleek dat er vanwege de hoge grondwaterstand bronbemaling noodzakelijk zou zijn voor het plaatsen van de kelder. Helaas een stevige meerwerkpost waarop we niet (meer) gerekend hadden.

Blog Juni - villa te Horst 01

Blog Juni - villa te Horst 03

 

 

 

 

 

 

 

En eindelijk is het dan zover. De bouw kan beginnen. In de laatste week van juni wordt de bronbemaling aangelegd. Enkele dagen daarna ligt de kelder er al in. Er is een voortvarende start van de bouw gemaakt. Nu begint de mooiste fase waarbij we bijna wekelijks vooruitgang gaan zien.

De rups is uit zijn cocon gekropen en zal gaan uitgroeien tot een mooie Nachtpauwoog.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!