Bouw villa Lindepijlstaart, sept 2015

Vreemd, het voelt een beetje vreemd.

We hebben na ruim 25 in ons huidige huis te wonen, een huis wat we deels zelf gebouwd en verbouwd hebben, besloten dat we gaan verhuizen. De reden: nu kan het nog, er is een koper voor een acceptabele prijs en we willen naar een andere omgeving.

Weekenden lang zoeken en bekijken van potentiële bouwpercelen, kijken naar huizen die we mooi vinden, foto’s maken en veel bladen lezen. Allemaal om de juiste keuze te maken. Na een tijdje zoeken en lezen weten we wat we willen. Een klassiek huis maar met een moderne uitstraling. Na nog meer bezoeken van mogelijke bouwpercelen is de uiteindelijke keuze gemaakt. We kiezen voor een kavel die de voordelen heeft van een dorp  (rust, contact, gezelligheid) maar ook dat we binnen 5 minuten in de stad zitten met alle gemakken hiervan (restaurants, bioscoop, winkels, etc). Tel daarbij op dat we ook nog eens vlak bij de bossen zitten en we hebben onze nieuwe plek gevonden.
Foto blog oktober 2015

Dan de volgende stap hoe gaan we bouwen, wie gaat er bouwen? 25 jaar geleden waren we jonger, hadden we meer (vrije) tijd en was het mogelijk om heel veel zelf te doen. Willen we dat nu weer? Kunnen we dat nu ook nog? Er is veel veranderd in de bouw en de houtskeletbouwmethode van 25 jaar geleden wilden we niet meer. We willen een min of meer traditionele bouwmethode.

De volgende zoektocht begint. Wie gaat ons nieuwe huis bouwen? Na weer veel bladen lezen en vooral plaatjes kijken, maar ook bouwpercelen bezoeken blijven er twee over. De firma Lichtenberg uit Rijssen is er een van. Ver weg, maar de eerste gesprekken zijn dermate positief dat we besluiten met hen verder te gaan. We hebben al een keuze gemaakt voor het type woning met uiteraard onze persoonlijke wensen dus er moeten aanpassingen gedaan worden. Dan begint het wachten.

We zitten nu in de fase waarin de loods die op het perceel staat gesloopt moet worden, nutsvoorzieningen naar bouwvoorzieningen omgezet moeten worden en de tekeningen naar  Welstand gaan. En de mooie plataan gaan we een ander plekje geven in de toekomstige tuin.

Het is wachten, wachten en dat valt niet mee, maar we weten wel waar we het voor doen.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!