Bouw villa Lindepijlstaart, nov 2015

Meten, rekenen en tekenen daar zijn we deze maand heel erg druk mee geweest. De vergunningsaanvraag moest weg en de huisarchitect moest hard aan de slag om alle papieren, berekeningen en tekeningen in orde te maken. En natuurlijk gaat zoiets niet geheel van een leien dakje.

De juiste maten van de woning, breedte van de gevels, de ramen op de juiste posities, je zou denken dat spreek je vooraf goed door met diverse partijen maar… het ongelooflijke is waar, de maten zijn regelmatig anders. De ramen op de bovenverdieping gaan van de linkerzijde naar de rechterzijde, op elke tekening staan ze weer anders gepositioneerd.

De wet van Murphy heet dat “Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis – op het slechtst denkbare moment.“.

Want ja we moeten rekenen om te weten wanneer we kunnen starten met de bouw, omdat we niet heel veel weken meer hebben voor dat we ons huidige huis moeten verlaten en dan ….dan zouden we toch graag in ons huis gaan wonen.

Tekenen en rekenen bouw villaEindelijk kan alles weg naar de gemeente. En daar gaan we weer, wachten, wachten. Maar intussen zitten we natuurlijk niet stil. Ook wij gaan door met meten. Meten hoe we de keuken willen inrichten, meten of de meubels die we hebben goed in de ruimtes passen. De tekeningen blijven ook voorbij komen, is dit de indeling van de badkamer, zijn alle posities juist bepaald. Dan de elektra tekeningen, waar komen eventueel extra stopcontacten waar spotjes en waar lampen aan de buitenzijde van de woning.

En natuurlijk moeten we ook rekenen om ons budget te bewaken. Keuzes maken, wat vinden we belangrijk om extra te doen, wat zijn hiervan de extra kosten en wat doen we niet. Want reken er maar op dat als je nu je budget niet bewaakt, de rekening aan het einde van de bouw zeer pittig kan zijn. Alles kan groter, mooier, beter, gevolg is wel dat dan altijd alles duurder wordt.

En nu rekenen op een bouwvergunning in december, zodat de vertraging op zich nog gaat meevallen en we hopelijk in februari kunnen aanvangen met de bouw.

Wij zijn er klaar voor, de bouwplaats is er klaar voor en de aannemer ook.

Kavel en uitzicht

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!