Bouw villa Boswitje, nov 2016

Ons vorige blog bouw Boswitje schreven we in april. Het wachten was toen op de goedkeuring van de  welstandscommissie en op de aanleg van de nutsvoorzieningen. Inmiddels, zeven maanden later dus, wachten we nog steeds op de nutsvoorzieningen. De bouwvergunning ligt er al een poosje, het land was teruggeclaimd op de paardjes en bij Architectuurwonen stonden ze na de bouwvak al in de startblokken, maar helaas wilden ze vanuit het nutsbedrijf geen toezeggingen doen over wanneer ze zouden starten. Inmiddels is Sinterklaas al in het land, en hebben we van het nutsbedrijf nog steeds officieel niks vernomen. Wel begint het er nu op te lijken dat ze een bouwaansluiting gaan aanleggen. Dit maken we voorzichtig op uit het feit dat er busjes van de uitvoerder in de straat staan en uit de niet-officiële berichtgeving van hun medewerkers. Het lijkt er op dat we voor onze verwarming misschien toch niet afhankelijk zullen zijn van onze houthaard en dat we misschien toch niet hoeven te koken op een Butagas kookstelletje. Met dat beeld in het achterhoofd lag een van ons zo nu en dan wel eens een nachtje wakker namelijk. De bouw is inmiddels wel al volop begonnen. Toen duidelijk werd dat het nutsbedrijf niet binnen afzienbare tijd een bouwaansluiting aan zou gaan leggen, hebben we het zo kunnen regelen dat we bij de buurman stroom mogen gebruiken. Op veertien september ging de eerste schep in de grond.

Villa bouwen HulstVilla bouwen Hulst

 

 

 

 

 

Graafwerkzaamheden                                             Begane grondvloer gelegd

 

Twee weken geleden zijn ze gestart met de ruwbouw, het opmetselen van de binnenmuren en het plaatsen van de kozijnen.

Villa bouwen Hulst Villa bouwen Hulst

 

 

 

Inmiddels staat de eerste verdieping er ook al op. Het is ongelooflijk hoe snel het nu gaat. De bouwvakkers van Lichtenberg verblijven hier doordeweeks in de buurt in een hotel, werken hard en maken lange dagen. Af en toe wordt er in het achterhoeks geklaagd over het slechte weer. Waarschijnlijk hadden ze gehoopt dat ze hier in het zuiden wat bij hadden kunnen bruinen, maar dat zit er helaas niet in. Het regent pijpenstelen. Ondertussen gaan we iedere dag kijken en iedere keer is er weer veel verandering te zien. Volgende week wordt, als alles meezit, de kap geplaatst. We hopen in ons volgende blog dan ook te kunnen melden dat het hoogste punt is bereikt. En hopelijk ook dat we een bouwaansluiting hebben, dat zou goed zijn voor de nachtrust.

 

 

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!