Villa Boswitje blog 2

Bouw villa Boswitje Apeldoorn, mei 2019 deel 4

De oplevering,

Eind November was de woning volledig met riet gedekt en werd langzaam het eindresultaat zichtbaar. Gelukkig was het in Oktober / November grotendeels droog waardoor men goed kon doorwerken. Rietdekken is en blijft een mooi stukje vakmanschap!

 

         

 

Nadat de steigers waren weggehaald was het huis in zijn volle glorie te bewonderen en is het voor iedereen in de buurt een “Landmark”. Zeker in een nieuwe buurt waarvan de straat nog niet bekend is bij Google is het makkelijk om te uit te leggen “bij die woning met dat rieten dak moet je rechts af”.

Vervolgens breekt de tijd aan dat er voornamelijk binnen in de woning gewerkt wordt en dat je dus voor je gevoel weinig voortgang ziet. Maar ondertussen is de installateur en de schilder dagelijks druk aan het werk. Gelukkig hebben we geen vertraging opgelopen bij de aanvraag van de nuts voorzieningen want dat is tegenwoordig een uitdaging. Maar de werkvoorbereiding had alles ruim van te voren aangevraagd. Hierdoor kon voor de kerstdagen de CV installatie aan gezet worden zodat tijden de kerstvakantie het huis goed kan drogen nadat de stukadoors het nodige vocht in de woning hadden gebracht.

In Januari / Februari is het laatste installatiewerk af gerond en is de schilder druk bezig geweest met het binnen schilderwerk.

En dan eind februari is het dan zo ver, de oplevering. Twee weken voor de eindoplevering hebben we eerst een vooropleving gehad met de projectleider. Hij ging zeer kritisch door de woning heen en vond toch de nodige kleine dingetjes die wij zelf helemaal niet gezien hadden. De doelstelling van hem was om maximaal 20 opleverpunten bij de eindoplevering te hebben. (ter vergelijk; bij onze huidige woning hadden wij er 100!). De eindoplevering hebben wij op advies van Architectuurwonen samen met een bouwkundig expert van Vereniging Eigen Huis gedaan. Hij was zeer te spreken over het hoge afwerkingsniveau en kwam op 17 merendeel kleine opleverpuntjes hetgeen voor een woning van deze omvang erg weinig is. Doelstelling gehaald!

Inmiddels zijn wij druk aan het klussen en waren de meeste opleverpunten binnen een week hersteld. Ook de paar punten die we bij de oplevering over het hoofd hebben gezien zijn tot nu toe vrijwel meteen opgelost. Wij hopen binnenkort te kunnen verhuizen naar ons nieuwe droomhuis!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!