Warmtepomp installatie

Er komt waarschijnlijk heel wat meer kijken bij de bouw van uw droomvilla, dan u vooraf had gedacht. Heeft u er bijvoorbeeld al over nagedacht, wanneer uw droomwoning wordt opgeleverd, hoe u deze dan wilt verwarmen? Er zijn legio mogelijkheden, de één duurzamer dan de ander. Daarom willen we u dit keer graag iets meer vertellen over de warmtepomp.

Duurzame droomwoning

Duurzaam is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar bovenal voor het milieu. En nu u bezig bent met (de oriëntatie op) de bouw van uw droomwoning, heeft u heel wat keuzes te maken. Bijvoorbeeld waar het gaat om de verwarming van uw prachtige nieuwe villa. Daarbij horen we steeds vaker dat we moeten overstappen, omdat gas verdwijnt of omdat de standaard CV-ketels niet meer van deze tijd zijn. Maar wat is dan wel een goede bron van warmte?

Warmtepomp installatie

Een warmtepomp installatie maakt gebruik van de warmte uit de buitenlucht, het grondwater of maakt rechtstreeks gebruik van aardwarmte. De installatie van een warmtepomp zorgt daarmee voor een goedkope en duurzame bron van energie en warmte om uw huis en het water te verwarmen.

Isolatie

Warmtepomp installaties werken optimaal wanneer de woning goed geïsoleerd is en zijn daarom uitermate geschikt voor nieuwbouw. Een warmtepomp installatie wordt vaak gecombineerd met vloerverwarming. Vloerverwarming is van zichzelf duurzamer, omdat een huis op die manier beter verwarmt én langer warm blijft, en daarbij minder energie verbruikt.

Hoe het werkt

De warmte uit de bron (dus de bodem, de lucht of het bodemwater) wordt naar de pomp getransporteerd, waar het verder wordt verwarmd tot de juiste temperatuur. Wist u dat er zelfs warmtepompen bestaan die kunnen worden ingezet om de temperatuur binnen iets te verlagen? Een warmtepomp gaat net als de moderne HR-ketels gemiddeld 15 jaar mee.

Het resultaat is minder energieverbruik, dus een lagere energierekening, en daarnaast minder CO2-uitstoot.

Meer weten? Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.