Verzekering rieten dak

Een van de vele mogelijkheden van dakbedekking is riet. Dit geeft een prachtige landelijke en chique uitstraling aan uw villa. Maar tegelijkertijd kan riet een hoger risico met zich meebrengen. Bij een rieten dak denken we al snel aan brandgevaar.
Hoe zit dat eigenlijk met de veiligheid en natuurlijk met de mogelijkheden van de verzekering voor een rieten dak? Kan een huis met een rieten dak wel verzekerd worden? Daar duiken we graag wat uitgebreider in.

Soorten riet als dakbedekking

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten rietdaken zijn, met ieder hun eigen constructie en bevestiging. Architectuurwonen werkt met een schroefdak. Dat betekent dat er geen open ruimte meer onder het dak aanwezig is, maar dat het rieten dak rechtstreeks op een gesloten ondergrond wordt bevestigd. In geval van brand, door bijvoorbeeld blikseminslag, voorkomt dit dat de brand naar binnen slaat. Het vuur zal smeulen of zelfs doven.
Niet iedere verzekering wil een rieten dak verzekeren. En bij sommige verzekeringen is de premie van een opstal- of inboedelverzekering bij een rieten dak een stuk hoger dan bij een ‘normaal’ dak. Dat is belangrijk om vooraf uit te zoeken.

In geval van een schroefdak is de premie voor uw rieten dak normaal gesproken gelijk aan die van een pannendak, omdat de brandveiligheid ook vergelijkbaar is. Zorgt u daarnaast voor extra veiligheidsmaatregelen, zoals een sprinkler en of het aanbrengen van brandvertragende coating, dan krijgt u vaak extra korting op de premie. Wist u trouwens dat er bij een rieten dak standaard een brandslang van voldoende lengte aanwezig moet zijn? Eventuele schoorsteenkanalen moeten geïsoleerd zijn, voorzien van vonkenvangers en dienen tenminste twee keer per jaar gereinigd te worden.

Conclusie: mits voorzien van de juiste constructie is een rieten dak net zo veilig en daarmee net zo goed en betaalbaar te verzekeren als ieder andere dakbedekking. Zorg er wel voor dat u dit vooraf goed bespreekt met uw verzekeringsmaatschappij.

Meer weten? Wij vertellen u hier graag meer over de voordelen van een rieten dak..

 

Verzekering rieten dak - Villa Koninginnenpage te Soestdijk detail dakkapel

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!