Stelposten villa bouw

Stelposten villa bouw

Als u te maken krijgt met een offerte van bouwbedrijven dan is het belangrijk om te weten wat stelposten zijn. Stelposten staan namelijk bijna altijd op bouwoffertes. In een stelpost staan voorlopige kosten, die nog bijgesteld kunnen worden. De werkelijke kosten worden achteraf berekend. Voor deze kosten heeft de opdrachtgever nog geen beslissingen genomen. Meestal gaat dit niet om grote werkzaamheden, maar om kleine dingen. Dit kan bijvoorbeeld om een extra drempel of stopcontact gaan. Maar het kan ook om verschillende soorten sanitair gaan of het soort tegel dat de opdrachtgever wil. Als u bijvoorbeeld duur sanitair kiest kunnen de montagekosten anders zijn, dan bij goedkoop sanitair.

Waar moet u op letten?

Bij een bouwofferte moet u erop letten dat er zo min mogelijk stelposten op staan. Als er veel stelposten op de bouwofferte staan, dan kunnen de kosten van de bouw omhoog gaan. U moet er voor zorgen dat u, voordat  de bouw begint, de meeste keuzes over het bouwproject heeft gemaakt.

Een andere reden om zo min mogelijk stelposten op de offerte te hebben staan, is omdat u hiervoor meer kosten moet betalen. De aannemer berekent over de stelposten provisiekosten van 10%. Door eerder keuzes te maken, bespaart u deze kosten.

Risico stelposten

Vaak gebruiken bouwbedrijven de stelposten om een offerte neer te leggen die scherp geprijsd is. Hier moet u voor oppassen. In deze offertes staan vaak de meeste kosten onder de stelposten, waardoor de kosten aan het einde van het project behoorlijk kunnen oplopen. Als u een offerte krijgt, bekijk dan dus altijd goed de stelposten.

 

Wilt u graag meer advies of heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op.

Button Rutger en Ruud

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!