Oplevering van uw droomwoning

Wanneer uw droomhuis klaar is, moet die opgeleverd worden. Het kan zijn dat u met de aannemer het huis doorloopt om te kijken of alles correct is uitgevoerd. Om deze controle te laten lopen via een derde onafhankelijke partij kan Vereniging Eigen Huis ingeschakeld worden. Lees hieronder meer over de procedure bij de oplevering van een eigen huis.

Wat is een opleveringskeuring?

Wordt uw huis binnenkort opgeleverd? Dan kun u een opleveringskeuring bij Vereniging Eigen Huis boeken. De onafhankelijke bouwkundige loopt uw villa na. U krijgt daarmee inzicht in de bouwkundige uitvoering van uw huis.

Wat zijn de voordelen van een opleveringskeuring?

Bij de opleveringskeuring heeft u meteen inzicht in de gevonden bouwkundige gebreken.  Ook heeft u een sterke positie tegenover de bouwer. Verder krijgt u advies over de stappen na de opleveringskeuring.

Voor het uitvoeren van de opleveringskeuring moet u lid zijn van Vereniging Eigen Huis. U kunt lid worden tijdens de aanvraag van de opleveringskeuring.

Wat zijn de kosten van een  opleveringskeuring?

Het tarief voor de opleveringskeuring is een vast bedrag, dit bedrag is gebaseerd op een tijdsduur van maximaal twee uur. Dit is normaal gesproken ruim voldoende tijd. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan wordt er per half uur een extra bedrag overheen. Voor de tarieven kunt u kijken op de website van Vereniging Eigen Huis.

Zowel de kosten van het lidmaatschap, als de kosten van de opleveringskeuring zelf komen voor rekening van Architectuurwonen.

Wat is de werkwijze bij een opleveringskeuring?

Als uw villa bijna gereed is, wordt er een vooroplevering gedaan. Tijdens de vooroplevering wordt er gekeken naar de eventuele tekortkomingen bij oplevering. Deze tekortkomingen kunnen dan verholpen worden, zodat vervolgens de oplevering van uw huis uitgevoerd kan worden.

De oplevering van uw droomhuis wordt uitgevoerd door u en de uitvoerder, samen met een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis. Die zal tijdens de oplevering een bouwkundige keuring uitvoeren. De bouwkundige stelt een proces-verbaal op van de oplevering, waarin de nog aanwezige gebreken van uw eigen huis worden genoteerd. Ook worden meterstanden opgenomen, zodat de energiekosten die tijdens de bouw zijn gemaakt aan u vergoed worden.

Het proces-verbaal van oplevering wordt ondertekend door u, de uitvoerder en de bouwkundige. U dient alle termijnen van uw financiële verplichtingen te hebben voldaan. Als dat het geval is, vindt direct na de oplevering de sleuteloverdracht plaats.

Wat gebeurt er na de oplevering?

Als uw huis wordt gebouwd onder Woningborg-garantie, wat vaak standaard wordt gedaan, moeten de opleveringspunten schriftelijk gemeld worden. Deze moeten namelijk in geval van faillissement bekend zijn. Woningborg N.V. zorg in dat geval voor verdere afwerking. Verder bestaat via Woningborg de mogelijkheid tot eenvoudige een snelle geschillenbeoordeling.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!