Maak uw interieur af met een Taatsdeur

Maak uw interieur af met een Taatsdeur

Misschien heeft u de term Taatsdeur al wel horen vallen. Of kent u de deur, zonder dat u op de hoogte was van de naam. De Taatsdeur, ook wel Pivotdeur genoemd, is een prachtige aanvulling op bijna elk interieur. Het is een strakke deur die voornamelijk uit glas en frame bestaat. Maar dat is niet alles.

Wist u dat een Taatsdeur niet in een kozijn wordt opgehangen? Deze deur wordt namelijk rechtstreeks in de muur en de vloer bevestigd, met speciale scharnieren. Dit heeft meerdere voordelen: de deur kan beide kanten op draaien én valt automatisch weer dicht.  Door de bijzondere manier van monteren is er geen zwaar kozijn nodig, wat de installatie makkelijker maakt en tegelijk een ruimtelijke sfeer geeft. De deur lijkt als het ware in de wand op te gaan.

Alle aandacht

Deze vormgeving, gecombineerd met de hoeveelheid licht die de deur doorlaat, geeft het een bijzonder effect op de ruimte. De deur is een echte eyecatcher in uw interieur! Daarbij kunt u kiezen voor een contrasterende kleur, of de deur juist laten opgaan in de wand. En heeft u de ruimte? Denk dan eens aan een dubbele taatsdeur! Gegarandeerd de aandacht en echt even iets anders. 

Frame

De Taatsdeur wordt vaak uitgevoerd met een zwart frame, voorzien van vakverdeling. Dit geeft een stoere uitstraling en legt de nadruk op de deur. Maar u kunt er ook voor kiezen om de Taatsdeur te voorzien van dezelfde tinten als de wand waarin deze gemonteerd is. Dit geeft rust en een heel bijzonder effect, doordat het bijna lijkt of de wand zelf wordt ‘opengezet’. Voor welke uitvoering u ook kiest, een Taatsdeur heeft het meeste effect wanneer de vloer van de beide ruimtes doorloopt en er dus geen extra scheiding ontstaat. Maar ook daarbij volgt u natuurlijk uw eigen smaak! 

Extra opties

Hoewel er meestal wordt gekozen voor blank glas, kan de deur ook met matglas (privacy) of zelfs zonder glas worden uitgevoerd. De naam duidt namelijk op de bijzondere manier van ophanging, en niet op de opvoering ervan. Wilt u meer weten over deze unieke en smaakvolle deur? We vertellen er graag meer over. In onze showroom tonen we daarbij alvast verschillende mogelijkheden. Maak gerust een afspraak!