Villa bouwen kosten met Villa Boswitje Architectuurwonen

Wat kost een villa bouwen?

U wilt uw eigen villa bouwen. Een grote, mooie stap. Misschien is dit alleen nog maar een droom, of heeft u alle details al jaren op papier staan? Maar een van de belangrijkste vragen is: wat zijn de kosten van het bouwen van een eigen villa? Hoe worden de kosten berekent? En hoe houd ik daarbij het overzicht vast? Wij geven u graag een beeld met welke algemene kosten u rekening moet houden en de kosten van bouwen met Architectuurwonen!

Algemene bouwkosten

Als u een villa laat bouwen moet u allereest rekening houden met algemene bouwkosten. Algemene bouwkosten worden ook wel algemene bouwplaats kosten genoemd. Dit zijn indirecte kosten, maar zijn wel projectgebonden. Deze kosten bestaan uit kosten voor voorzieningen, productiemiddelen en arbeid. Dit zijn kosten die gemaakt worden voor de realisatie van een bouwproject en kunnen niet worden toegerekend aan bepaalde bouwmaterialen van het project. Omdat de kosten niet van het bouwmateriaal van de woning zijn, blijven de materialen ook niet achter na het opleveren.

Er zijn verschillende kosten die onder algemene bouwkosten vallen. Dit zijn de loonkosten van leidinggevend en ondersteunend personeel van een project, de kosten voor de voorzieningen voor het personeel op de bouwplaats, de kosten voor de inrichting en het beheer van het bouwterrein, de kosten van het transport en logistiek, de kosten voor tijdelijke aansluitingen, de kosten voor het klein materieel en kosten voor eventuele overige voorzieningen. De kosten van de uren van timmerlieden, metselaars, loodgieters en dergelijke horen niet bij de algemene bouwkosten.

Kosten villa bouwen met Architectuurwonen

Bij Architectuurwonen hanteren we een basis vanaf prijs voor elk villatype. Deze prijs is inclusief het ontwerp van de villa en de architect kosten inclusief BENG-berekening. Hierbij heeft u de mogelijkheid om de villa aan te passen naar wens en te kiezen voor eventuele opties. Aan deze opties zitten extra kosten verbonden. Vraagt u onze gratis inspiratiebrochure aan, dan ontvangt u hierbij ook de prijslijst met eventuele opties. Uiteraard is er veel meer mogelijk dan er aangegeven staat op deze prijslijst.

Om een voorbeeld te geven:

Eén van onze villatypes is villatype Vliervlinder. Dit villatype heeft een vanaf prijs van €481.600.-*.

  • De inhoud van deze basisvilla is 814 m3
  • De afmeting is 11,54 x 9,50 m

Als optie kunt u kiezen voor een prefab sierschoorsteen voor een meerprijs van €4.025.-*. Maar ook voor luxe ensuite deuren met beglazing voor een meerprijs van €4.750.-*. Deze opties staan ook op de prijslijst die u toegestuurd krijgt bij de brochure. Maar zo kunt u natuurlijk ook de villa laten uitvoeren met ander metselwerk, met rieten dak of de villa laten vergroten. Nieuwsgierig naar alle prijzen van onze villatypes? Ontdek de actuele villa bouwen prijzen en kosten voor jouw droomwoning bij villatypes.

Definitieve kosten

De prijzen en kosten voor uw eigen villa zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Wilt u een beeld krijgen wat ongeveer de kosten zijn voor uw persoonlijke villa? Na afloop van het eerste vrijblijvende gesprek krijgt u een budgettering opgestuurd waarin de kosten van het gekozen villatype en uw wensen zijn verwerkt. Hiermee krijgt u een beeld van de kosten bij uw huis. Om uiteindelijk tot een definitieve begroting te komen zullen wij, na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, een gedetailleerde begroting maken waarin alle opties en wensen zijn opgenomen. Op deze manier weet u precies wat u betaald en waarvoor. Wilt u daarna verder bouwen met Architectuurwonen? Dan tekenen we de definitieve aannemingsovereenkomst en staat de prijs vast.

Er zijn dus een aantal stappen die wij langs gaan voordat de definitieve kosten voor u vast staan. Ons stappen die wij langs gaan in het gehele proces leest u in ons 8-stappenplan.

Uw villa bouwen zonder zorgen

Heeft u nu nog vragen of wilt u specifieker weten welke kosten u kunt verwachten en rekening mee moet houden? U krijgt een volledig inzicht in de kosten van een villa bouwen met Architectuurwonen doormiddel van een gesprek met één van onze verkopers. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend! Wij beantwoorden in dit gesprek graag al uw vragen over de kosten, maar ook over andere vragen die u heeft bij het bouwen van uw eigen villa. Neem nu contact met ons op!

* de prijzen van onze villatype’s kunnen afwijken. Op de specifieke gegevens in dit blog kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat de prijs nu is? Bekijk dan de villatypes op onze website, vraag de gratis inspiratiegids aan met prijslijst of neem contact op!  

Wat kost het om een woning te bouwen - Villa Boswitje Architectuurwonen
Villa Boswitje te Zeist

 

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!