Kavelpaspoort villa bouw

Als u op een vrije kavel een huis wilt bouwen, dan zitten daar een aantal voorwaarden aan. De voorwaarden die aan een kavel zitten, staan beschreven in een kavelpaspoort. Elke kavel heeft een eigen kavelpaspoort.

 

Omgeving kavel

In een kavelpaspoort kunt u vaak informatie vinden over de omgeving en over de kavel.  Er wordt meer informatie over de woonplaats en de wijk gegeven, maar ook over de plek van de kavel. Deze informatie staat niet in elke kavelpaspoort. Als deze informatie er wel in staat, vindt u bijvoorbeeld de voorzieningen die in buurt aanwezig zijn of u vindt meer informatie over de sfeer in de buurt.

 

Plattegrond

Een plattegrond van de kavel is wel altijd terug te vinden in een kavelpaspoort. In deze plattegrond staan bijvoorbeeld de afmetingen van de kavel en de afmetingen van de grond die bebouwd mag worden. Hier wordt ook aangegeven waar de bebouwing op de kavel mag staan. In de plattegrond kan ook aangegeven staan waar de inrit geplaatst wordt en waar de parkeerplaats voor de auto gemaakt moet worden. Omdat het een kavelpaspoort speciaal voor een kavel gemaakt wordt, verschilt de informatie per kavelpaspoort.

 

Bebouwing

In een kavelpaspoort kunt u ook meer over de bebouwing vinden. Hierin kunnen eisen staan over de hoogte van de goot en de nok. Maar ook over de eisen van de architectuur. De architectuur moet vaak worden aangepast op de rest van de wijk. Zo kan de gemeente bepaalde eisen stellen aan onder andere het materiaal en het type dak. Er wordt per kavel ook vastgesteld hoeveel procent van de kavel bebouwd mag worden. Ook zijn er meestal regels voor erfafscheidingen.

Als u een vrije kavel koopt, kunt u voorwaarden dus terug vinden in een kavelpaspoort. Ook kunt u de prijs van de kavel en de procedure om de kavel te kopen vaak vinden in een kavelpaspoort.