Kamer en suite

Het klinkt wel luxe he: een kamer en suite. Of misschien zelfs wel een beetje ouderwets. Maar eigenlijk is een kamer en suite simpelweg een extra kamer in uw huis, die door middel van kasten en/of schuifdeuren kan worden afgesloten of juist betrokken bij de rest van de woning. Een kamer en suite wordt vaak toegepast bij lange smalle woonkamers om meer woonruimte en sfeer te creëren. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bestaande muur vervangen en van twee kamers een kamer en suite te maken. Het geeft uw woning een prachtige jaren 30 stijl.

Kamer en suite modern of klassiek

Een en suite kamer kan modern worden uitgevoerd, maar u kunt ook juist voor klassieke elementen kiezen. Meestal worden er links en rechts tegen de muur gesloten of open kasten tot aan het plafond geplaatst, waarin de schuifdeuren weg kunnen vallen. Door de keuze van bepaalde elementen, profielen en bijvoorbeeld glas-in-lood bepaalt u zelf de sfeer die u aan de kamer en suite geeft.

U kent de ‘zondagse kamer’ waarschijnlijk nog wel van vroeger. Vaak hadden mensen een voorkamer, of opkamer, waar op zondag het deftige servies op tafel kwam. Of waar de visite werd ontvangen. Tegenwoordig kennen we deze functie niet meer als zodanig, maar u kunt uw kamer en suite natuurlijk zo bijzonder maken als u zelf wilt.

Kamer en suite als zithoek of speelkamer

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kasten en de deuren op te laten gaan in uw interieur en inrichting, of u kunt er juist de blikvanger van de ruimte van maken. Een kamer en suite is een mooie manier om bijvoorbeeld een knusse zithoek toe te voegen, of juist een speelkamer voor de kinderen. Waar gewenst zet u de deuren open en verbindt u de beide ruimtes met elkaar. Met gesloten deuren heeft u een heerlijk afgezonderd plekje, al dan niet voor u zelf.

Gun uzelf dit bijzondere plekje in huis!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!