Jaren ‘30 woning

De woningen met de bouwstijl uit de jaren ’30 zijn weer erg populair in Nederland. Er worden veel nieuwbouw huizen in deze stijl gebouwd. In de tijd dat deze huizen vroeger gebouwd werden was er in Nederland veel ruimte om huizen te bouwen. Maar er was niet alleen ruimte, de mensen hadden ook het geld voor deze kwalitatieve goede huizen voor die tijd. De woningen zijn onder andere te herkennen aan de karakteristieke uitstraling.

Kenmerken Jaren ‘30 woning

Een belangrijk kenmerk van de jaren ’30 woningen zijn de horizontale lijnen van de woning. Deze lijnen worden bij deze huizen vooral benadrukt. Andere kenmerken van de jaren ’30 woningen zijn de dak overstekken, het metselwerk, de glas-in-loodramen en de uitbouwen. De woningen worden namelijk uitgebouwd met erkers en dakkapellen. De belangrijkste bouwmaterialen van de woningen zijn bakstenen. Meestal worden er traditionele rode bakstenen gebruikt met een donkere voeg. De originele woningen uit de jaren ’30 kunt u ook herkennen aan de binnenkant. Binnen hebben deze huizen hoge plafonds, glas-in-loodramen en paneeldeuren.

Jaren ’30 woning kopen

U kunt een jaren ’30 woning kopen of een nieuwe woning bouwen in de bouwstijl van de jaren ’30. Als u een jaren ’30 woning koopt, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Er kunnen namelijk verschillende problemen voorkomen bij deze woningen. Er kan bijvoorbeeld een vochtprobleem zijn, er kan een gevelrestauratie nodig zijn of de isolatie kan slecht zijn.

Vochtproblemen kunnen ontstaan door een slechte gevel of door een slecht dak. Als de gevel scheuren, slechte voegen of vervuild metselwerk heeft moet het worden gerestaureerd. U kunt kosten besparen als u het huis goed laat isoleren, dit gebeurde in de jaren ’30 namelijk nauwelijks.

Nieuwbouw Jaren ‘30 woning

Maar er worden ook veel nieuwbouw huizen in de jaren ’30 stijl gebouwd. Daarbij is de buitenkant hetzelfde, maar toch verschilt de binnenkant wel met vroeger. In de jaren ’30 bestonden de huizen namelijk vooral uit allerlei kamertjes. Tegenwoordig zijn de kamers groter, en is het huis op een praktische manier ingedeeld.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!