Interieurtrends 2018 huis bouwen

Ook dit jaar weer kunt u hier lezen wat de interieurtrends huis bouwen van het moment zijn. We zullen bespreken welke kleuren het helemaal zijn in 2018 en welke materialen en stoffen niet mogen ontbreken in het interieur. Uw eigen stijl en smaak zijn het uitgangspunt om van uw droomwoning een echt thuis te maken. Maar als u er van houdt om uw interieur aan te passen aan de laatste trends, lees dan vooral verder.

De natuur natuurlijk

Het is geen nieuwe trend, maar zeker een fijne trend die wordt voortgezet dit jaar. Natuurlijke materialen. Denk hierbij aan steen, riet of hout. Vooral hout is een trend die veel naar voren komt. Dat is fijn want hout geeft de woning meteen veel sfeer en gezelligheid. De natuurlijke producten komen overal in terug, van het meubilair tot het vloerkleed. Maar zelf het servies kan meedoen met deze trend. Denk aan houten snijplanken of bamboe kommen.

De kleuren van 2018

Je zou bij de zojuist beschreven natuurlijke look verwachten dat de warme kleuren met brons en natuurtinten in blijven. Maar er is ook een andere trend die opvalt, namelijk colorblocking. Dit wil zeggen het gebruik van opvallende en felle kleuren. Dit kan je doen met verschillende contrasterende kleuren, maar ook met dezelfde kleur in verschillende tinten. Mocht je een bepaalde kleur hebben die je aanspreekt, kan je daarmee dus gerust je droomvilla opfleuren. Verder neemt bruin het over als basiskleur van zwart. Wit blijft altijd nog een basiskleur.

Vormen en stoffen

Als we het over kleuren hebben, kunnen we de vormen niet links laten liggen. De geometrische vormen blijven ook dit jaar de trend. Daarnaast doet de typografie steeds meer zijn intrede. Qua stoffen lijkt fluweel weer terug van weggeweest te zijn. Ook is het de trend om in het interieur gehaakte, geknoopte of gebreide zaken op te laten vallen. Kortom, rijk en elegant textiel maakt de sier.

Welke trend je ook toepast, dit is altijd slechts de aankleding van jouw droomhuis. Voor het ontwerp van dat droomhuis kan je bij ons terecht. Neem gerust een kijkje op onze website of kom eens langs voor een kopje koffie om alle mogelijkheden door te nemen.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!