Herenhuis

Een herenhuis is een chique woning en heeft veel woonruimte. Vroeger hadden dit soort huizen hoge bouwkosten vergeleken met andere huizen. Vanwege deze kosten woonden alleen de rijken in herenhuizen. Dit werden ook wel de ‘heren’ genoemd, vandaar dat dit soort huizen ‘herenhuizen’ heten. Een herenhuis heeft veel woonruimte doordat de woning bestaat uit minimaal twee woonverdiepingen en een zolder. Als een herenhuis twee verdiepingen heeft, dan beginnen de schuine wanden pas bij de vloer van de zolder. De rest van de verdiepingen hebben geen schuine wanden, waardoor er veel woonruimte ontstaat.

Kenmerken herenhuis

Een herenhuis kan een vrijstaand huis zijn, maar het kan ook een rijtjeswoning zijn. De meeste herenhuizen zijn vrijstaand en staan buiten de steden. Maar ze staan ook wel in steden zelf. In Amsterdam staan bijvoorbeeld veel herenhuizen aan de grachten. Herenhuizen kunt u herkennen aan de statige en elegante uitstraling. Ze hebben tevens een hoge gootlijn, hoge kozijnen en een rechte indeling. Van binnen hebben herenhuizen hoge plafonds, sierlijke lijstwerken en andere ornamenten, glas-in-lood ramen, grote schouwen en er wordt gebruikt gemaakt van veel details.

Soorten

Herenhuizen worden in verschillende stijlen gebouwd. Een herenhuis kan bijvoorbeeld gebouwd worden in de jaren 30 stijl, maar het huis kan ook in een moderne stijl gebouwd worden. De gevel wordt meestal gebouwd van baksteen, stucwerk of hout. Als u een herenhuis laat bouwen kunt u er ook voor kiezen om een uitbouw bij te laten bouwen of een garage. Een herenhuis is geschikt voor u, als u op zoek bent naar veel woonruimte.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!