Vrijstaand huis villa bouwen met Architectuurwonen

Een vrijstaand huis bouwen; voordelen en keuzes

Het bouwen van een vrijstaand huis is een geweldige kans om een huis te krijgen dat precies bij jou past! Het bouwen van zo’n vrijstaand huis biedt veel voordelen, maar heeft ook veel voorbereiding nodig om het helemaal te maken naar jouw wens. Zo kun je uiteindelijk echt genieten! We benoemen een aantal van deze voordelen en de keuzes die je kunt maken en overwegen.

Voordelen van het bouwen van een vrijstaand huis

  1. Privacy: Geniet van meer privacy omdat je geen directe buren hebt die aan je huis grenzen.
  2. Ruimte en ontwerpflexibiliteit: Je hebt de vrijheid om een huis te ontwerpen dat perfect aansluit bij je levensstijl en behoeften. Je kunt extra kamers toevoegen of de indeling aanpassen naar jouw wensen.
  3. Natuurlijk licht en uitzicht: Een vrijstaand huis biedt vaak meer mogelijkheden voor grote ramen en strategische oriëntatie om optimaal te profiteren van natuurlijk licht en het uitzicht rondom.
  4. Aanpassingen aan je levensstijl: Je kunt je huis ontwerpen en bouwen met specifieke kenmerken en voorzieningen die passen bij jouw levensstijl, zoals een kantoor aan huis, een hobbyruimte of een grote tuin.
  5. Geen gemeenschappelijke muren: Dit betekent minder geluidsoverlast en meer controle over de geluiden in je huis. Maar ook hoef je zelf minder rekening te houden met wat de buren misschien kunnen horen.

Planning en voorbereiding

Voordat je begint met bouwen, is het belangrijk dat er een aantal dingen geregeld worden. Begin met het vinden van een geschikte kavel die voldoet aan jouw criteria en controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningen die nodig zijn. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je ongeveer weet in wat voor stijl je wilt bouwen. Doe bijvoorbeeld inspiratie op door een nieuwbouwwijk te bekijken, hier staan vaak verschillende huizen in verschillende stijlen.

Architectuurwonen als architect en aannemer

Als je een vrijstaand huis gaat bouwen moet je hiervoor in ieder geval een aannemer hebben en om met een goed ontwerp te komen is een architect ook aan te raden. Bouw je een villa met Architectuurwonen dan is het ‘basisontwerp’ al gemaakt door een architect. Alle villatypes zijn onder architectuur ontworpen en wij gaan samen met jou aan de slag om deze nog helemaal naar wens te maken. Daarna zullen wij ook de bouw gaan uitvoeren met aanvraag van de vergunningen. Architectuurwonen is een onderdeel van de Lichtenberg Bouwgroep en wij hebben al bijna 90 jaar ervaring in de villabouw!

Duurzame keuzes en technologie

Duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijkere factor als het gaat om het bouwen van een huis of villa. Je kunt hierbij zelf een overweging maken in hoeverre je dit wilt toepassen. Denk na over duurzame materialen voor je huis. Die zijn beter voor het milieu en vaak ook voordeliger op de lange termijn. Overweeg ook om slimme technologie te gebruiken in je huis, zoals energiebesparende apparaten.

Wij als bouwbedrijf moeten ons ook altijd houden aan bepaalde eisen; ook wel de BENG. Lees hierover meer, en andere tips over duurzaam bouwen, in ons blog; Hoe bouw je een duurzaam huis?

Jouw vrijstaande huis bouwen met Architectuurwonen

Een vrijstaand huis bouwen is een grote stap, maar het geeft je de kans om een huis te krijgen dat helemaal bij jou past. Met een goede planning en de juiste mensen om je heen, kun je binnenkort genieten van je eigen droomhuis. Begin vandaag nog met plannen maken en maak je dromen waar! Uw vrijstaande villa bouwen onder architectuur!

Neem contact met ons op en maak je eerste vrijblijvende afspraak op weg naar jouw vrijstaande droomhuis!

Waarom kiezen voor Architectuurwonen? Al onze villatypes zijn ontworpen onder architectuur, door een echte architect. Hierdoor zitten al onze villa’s wat betreft afmetingen, indeling en details ontzettend mooi in elkaar. Daarnaast kunnen we, in samenwerking met onze architect, de villatypes nog helemaal aanpassen naar wens. Zonder beperkingen, maar wel met tips van een architect en advies van één van onze adviseurs. Benieuwd waar de vanafprijzen op gebaseerd zijn? Plan dan een gesprek in met één van onze adviseurs. Zij kunnen je alles vertellen over de voordelen en de prijsopbouw van onze villa’s. Vraag hieronder onze brochure met prijslijst aan voor meer inspiratie!

Vrijstaand huis villa bouwen met Architectuurwonen

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!