Een rietgedekt huis bouwen - kunstriet en natuurlijk riet

Een rietgedekt huis bouwen met kunstriet

Gaat u een rietgedekt huis bouwen, dan is de toepassing van kunstriet wellicht een geschikte optie. Het grote voordeel van kunstriet is, dat het niet verweert onder invloed van wind, regen, hagel en sneeuw. Doordat deze ‘rietsoort’ niet uit organisch materiaal bestaat, vindt er simpelweg geen rotting plaats. Ook mos- en alggroei is na het plaatsen van kunstriet in principe verleden tijd, al is dat niet voor 100 procent te garanderen. Bij natuurriet kan rotting plaatsvinden als de hellingshoek van het betreffende dak niet steil genoeg is. Bij het gebruik van kunstriet ondervindt u nauwelijks hinder van deze problemen.

Uv-straling

Het is niet zo dat kunstriet gevrijwaard is van alle mogelijk te bedenken invloeden. Bijvoorbeeld, uv-stralen doen gewoon ‘hun werk’ op een dak dat is bedekt met kunstriet. Deze stralen zullen weliswaar een andere uitwerking hebben dan op natuurriet, maar ook de kunststof variant is ontvankelijk voor de nadelen van uv-stralen. Jarenlang zonlicht op het kunstriet waarmee uw dak is bedekt, heeft onherroepelijk invloed op de kleur van het riet.

Ondanks de vele voordelen kan de aanwezigheid van kunstriet niet iedereen bekoren. We kunnen stellen dat de populariteit enigszins geografisch is bepaald. Inwoners van gemeenten in ’t Gooi hebben doorgaans geen goed woord over voor kunstriet. Hoe dan ook, kunstriet is van een afstand nauwelijks van echt te onderscheiden en blijft daarom voor velen een interessante optie.

Voordeel rietgedekt huis bouwen met kunstriet

Ondanks het enigszins twijfelachtige imago van kunstriet, valt niet te ontkennen dat kunstriet enkele grote voordelen heeft ten opzichte van natuurriet. Waar bij natuurriet de hellingshoek van zeer groot belang is, is dit mogelijke probleem direct verholpen als men kiest voor kunstriet. Het argument dat het water na een regenbui snel moet worden afgevoerd, is ineens niet meer relevant. Ook het brandgevaar is bij kunstriet aanzienlijk minder. De aanschaf van kunstriet is voor huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in een rieten dak een serieuze overweging waard.

Informeer bij Architectuurwonen eens vrijblijvend of kunstriet geschikt is voor uw huis, of dat in uw geval juist natuurriet de beste optie is. Wilt u een rietgedekte villa bouwen – of laten bouwen – laat u door ons vakkundig adviseren over de toepassingen die voor uw dak geschikt zijn. Neem nu contact op!

 

Een rietgedekt huis bouwen - kunstriet en natuurlijk riet
Rietgedekt huis met natuurlijk riet

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!