Duco ventilatie

Ventilatie is belangrijk. Lange tijd zijn huizen zo gebouwd, dat ze zoveel mogelijk warmte binnen hielden, en de kou buiten. Met uiteenlopende klachten als gevolg van gebrekkige ventilatie. Gelukkig zijn daar tegenwoordig allerlei oplossingen voor en wordt er tijdens de bouw al rekening gehouden met een goede ventilatie. Voorzien van een strakke uitvoering of praktisch onzichtbaar weggewerkt.

Duco voor uw droomwoning

Op het moment dat u zich bezig houdt met de termen Ducotop of Ducoline, dan is uw droomwoning waarschijnlijk al werkelijkheid. In aanbouw, of toch in ieder geval op papier. Ducotop en Ducoline zijn beide roosters, die bij of in de vensters van uw villa worden verwerkt. Ze zorgen voor een constante ventilatie van de ruimtes, waarbij verse lucht wordt aangevoerd en vocht en verontreiniging worden afgevoerd. Hieronder een overzicht van de verschillen tussen Ducotop en Ducoline.

Ducotop

De Ducotop ZR is een thermisch geĆÆsoleerd kleprooster. De zelfregelende klep zorgt daarbij voor een juiste en constante ventilatie. De Ducotop ZR bestaat uit aluminium en kunststof componenten en is ontwikkeld om bovenop houten, aluminium en kunststof kozijnen te plaatsen. Daarbij kan het rooster haast onzichtbaar worden weggewerkt achter de gevelsteen, of voorzien worden van een strak aluminium profiel. Die keuze is voornamelijk afhankelijk van de gewenste uitstraling van uw villa. Tot slot is het kleprooster voorzien van een afneembaar binnenrooster, om insecten te weren.

Ducoline

DucoLine ZR is een zelfregelend klepventilatierooster dat elke ruimte van optimale ventilatie voorziet. Dit rooster is ook geschikt voor ruimtes waarbij een hoge ventilatiecapaciteit nodig is. De binnenklep is eenvoudig en traploos te bedienen met een hendel, waarbij de hoeveelheid ventilatie handmatig wordt bepaald. Ook kan de binnenklep eenvoudig worden afgesloten indien nodig.

Beide opties kunnen eenvoudig worden voorzien van een Ducofilter.