Breedplaatvloer of kanaalplaatvloer

Tijdens de verschillende stadia van het bouwen van uw huis, komt er ontzettend veel informatie en de bijbehorende vragen op u af. Daarom bent u met ons in zee gegaan of hopen we dat u met ons in zee gaat. Wij begeleiden u vanaf het allereerste oriƫnterende gesprek, tot aan de sleuteloverhandiging (en daarna).

Zo kan het voorkomen dat u voor de keuze komt te staan tussen een breedplaatvloer en een kanaalplaatvloer. Hoewel we tegen die tijd natuurlijk met u mee denken en u uitgebreid zullen informeren, zetten we hier alvast in het kort uiteen wat beide termen inhouden en wat het verschil is.

Een breedplaatvloer en kanaalplaatvloer zijn beide voorgefabriceerde (prefab) betonvloeren. Het verschil zit hem in de uitvoering en daarmee natuurlijk de prijs, maar ook de mogelijkheden. We zetten het hieronder kort voor u op de rij.

Breedplaatvloer

Een breedplaatvloer is een gefabriceerde betonvloerplaat die voorzien is van tralieliggers. Deze vloerplaten zijn makkelijk af te werken en worden met een minimale naad gelegd. Dit geeft dus een sterke en egale vloer / plafond. Daarnaast kunnen er in deze vloerdelen in de fabriek al allerlei onderdelen worden verwerkt, zoals inbouwdozen, leidingen, ventilatiegangen en diverse uitsparingen. Deze breedplaatvloer is variabel in afmeting en dikte. Door de uitgebreide verwerkingsmogelijkheden wordt de breedplaatvloer vaak ingezet op de begane grond of bijvoorbeeld bij een uitbouw (denk aan het wegwerken van een draagbalk).

Kanaalplaatvloer

Ook de kanaalplaatvloer is voorgefabriceerd. Een kanaalplaatvloer, de naam zegt het al, is voorzien van holle kanalen. De kanalen kunnen gevuld worden met isolatiemateriaal zoals steenwol of tempex, wat een hoge isolatiewaarde aan de vloer geeft. Ook in een kanaalplaatvloer kunnen tijdens de productie al diverse onderdelen worden verwerkt, zoals uitsparingen en leidingen. Deze vloer heeft een diepere naad dan een breedplaatvloer, die meestal wordt opgevuld met betonmortel. Een kanaalplaatvloer is lichter, goedkoper en makkelijk te verwerken. Een kanaalplaatvloer wordt dan ook vaak ingezet bij verdiepingsvloeren.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!