Authentieke isolatie met Wienersprossen

Isolatie en een karakteristieke villa. Gaat dat wel samen? Je zou denken dat je moet kiezen tussen authentieke details en moderne isolerende elementen. Maar dat hoeft gelukkig niet.

U bent waarschijnlijk al een tijdje aan het kijken en vergelijken hoe u uw droomvilla wilt aankleden. Van binnen en van buiten. Of misschien heeft u het plaatje al wel rond, maar loopt u tegen bovenstaande vraag aan. Isoleren of uitstraling? Gelukkig hoeft u niet (altijd) te kiezen. Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk, zowel qua isolatiemogelijkheden als uiterlijke details.

Dubbel glas

We noemen als voorbeeld de ramen. Bij een moderne woning hoort een goede isolatie. Niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanuit uw eigen portemonnee gedacht.  Dan wilt u dus kiezen voor de juiste vensters met een hoge isolatiewaarde. Maar tegelijkertijd vindt u dat roedes de uitstraling van uw woning juist afmaken. Gelukkig hoeft u hierin geen keuze te maken. Ook voor de moderne vensters met dubbel glas is het mogelijk om de authentieke uitstraling van raamroedes te creëren.

Wienersprossen

Het klinkt als een Oostenrijkse versnapering, maar het is de moderne variant van raam(kruis)roedes: Wienersprossen.

Een simpele oplossing is om de roede na te bootsen, door een aluminium of kunststof kruis tussen het dubbel glas te plaatsen. Maar dat heeft niet hetzelfde effect als een echte raamroede. Bij Wienersprossen worden er daarom op deze vakverdeling nog eens extra glaslatten verlijmd. Dit gebeurt met speciale kruisroedentape. Hiermee behoudt u uw dubbel glas en de daarbij behorende isolering. Tegelijkertijd ziet u aan de buitenkant geen verschil met de originele en authentieke kruisroedes die vroeger gebruikt werden.

Feitjes Wienersprossen

Wist u trouwens dat deze roedes van oorsprong vanuit noodzaak geplaatst werden? Het was simpelweg niet mogelijk om grotere ramen te fabriceren en plaatsen. De term Wienersprossen komt vanuit het Duits, Sprissen betekent roeden.

Meer weten over Wienersprossen of andere opties? Neem gerust contact met ons op of kijk in onze showroom naar alle mogelijkheden.