Architectuurwonen moderne villa bouwen met villatype Monarch

Moderne woning

Moderne woning bouwen

Tegenwoordig worden veel woningen ‘modern’ genoemd, maar niet alle woningen die hier mee aangeduid worden vallen onder moderne woningen. Er is een verschil tussen een moderne woning en een eigentijdse woning. Moderne woningen hebben namelijk een moderne bouwstijl. Dit houdt in dat deze woningen overeenkomstige kenmerken hebben. Een woning is pas modern als het kenmerken heeft van de moderne bouwstijl. Bij een eigentijdse woning worden er juist verschillende bouwstijlen gebruikt.

Moderne bouwstijl

De moderne woningen worden gebouwd op verschillende plekken. Dit kan in de drukke stad zijn, maar ook op het platteland. Er staan een aantal dingen centraal bij een moderne bouwstijl, waaraan u de moderne woningen kunt herkennen. Kenmerken van een moderne bouwstijl zijn individualiteit, een strakke vormgeving, transparantie en technologie. Een moderne bouwstijl is meteen te herkennen aan de strakke vormgeving, er wordt namelijk gebruik gemaakt van eenvoudige, strakke vormen. Door verschillende vlakken te gebruiken ontstaat er diepte in een modern huis. In de gevel zijn grote ramen geplaatst, zodat er veel lichtinval in de woning ontstaat. De buitenkant kan bestaan uit verschillende materialen. Bij de moderne bouwstijl wordt er meestal gebruikt gemaakt van steen, beton, metaal, hout of pleisterwerk. De meeste moderne woningen hebben een plat dak. Bij de bouw van deze huizen wordt meestal gebruikt gemaakt van duurzame materialen, zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt. In moderne huizen is het ook makkelijk om de nieuwste technologieën te gebruiken. Dit kunnen technologieën binnen zijn, maar ook buiten. Een voorbeeld van een technologie bij een modern huis, is dat de lichten en verwarming automatisch uit gaan als u het huis verlaat.

Binnenkant

De binnenkant van de moderne woningen hebben grote ruimtes. De ruimtes zijn vaak multifunctioneel. De binnenkant moet hetzelfde gevoel uitstralen als de buitenkant. Daarom worden ook de trappen erop aangepast. In een moderne woning ziet u vaak een open trappenhal of er is gekozen voor zwevende trappen.

Moderne woning bouwen met Architectuurwonen

Bij Architectuurwonen heeft u de keuze uit een aantal villatypes. Eén van die types is villatype Monarch, een goed voorbeeld van een moderne woning! Bij het bouwen van een droomwoning met Architectuurwonen, heeft uw de gelegenheid om uw wensen in overleg met onze huisarchitect verder uit te werken. Ontdek de mogelijkheden voor moderne villabouw, perfect afgestemd op jouw stijl en wensen. Dankzij deze werkwijze kunt u betaalbaar een villa bouwen onder architectuur!

Architectuurwonen moderne villa bouwen met villatype Monarch

Moderne villa bouwen met villatype Monarch van Architectuurwonen

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!