Een pannendak of ga ik toch voor riet?

Kies ook voor de voordelen van een rieten dak. Waar riet de afgelopen decennia voornamelijk was weggelegd voor enkele exclusieve villa’s, kan het nieuwe riet ook uw (nieuwe) huis sieren. Qua veiligheid, duurzaamheid en energiezuinigheid staat riet op nummer 1. En net als vroeger is riet natuurlijk en vooral een mooie toevoeging aan uw huis. Meer dan de helft van onze huizen wordt voorzien van een rieten dak. Onze jarenlange ervaring met riet vertaalt zich in vertrouwen. Bij ons, ook bij u?

De meerwaarde

Een rieten dak met golvende of ronde dakkapelletjes geven een romantisch en warme uitstraling. Aan het dak, en daarmee aan uw huis. Wie denkt dat een creatieve rieten kap veel duurder is dan een dito pannendak, zal aangenaam verrast zijn bij een prijzenvergelijk. Dat zit hem vooral in de details. Zo heeft u bij een rieten dak geen goten nodig, met hun bijbehorende dure afwerking. En veel minder onderhoud. Dat scheelt! Daartegenover staat dat de meerwaarde van uw huis met een chic rieten dak en de natuurlijke uitstraling vele malen hoger is.

De besparing

Riet is milieuvriendelijk: het is een natuurproduct en het oogsten kost nauwelijks energie. Ook het rietdekken zelf is een ambacht dat voornamelijk door mensenhanden wordt gedaan. Daarnaast bespaart zo’n natuurlijk dak energie. De isolatiewaarde van rieten daken ligt veel hoger dan bij pannendaken.

Een kwalitatief goed rieten dak gaat decennialang mee. Een dak met een helling van 25° gaat circa 10 jaar mee. Maar bij een helling van 50° kan dat gemakkelijk oplopen tot 30 of 40 jaar. Mits het dak goed onderhouden wordt. Daarom verzorgen wij graag een onderhoudscontract voor u, waardoor de levensduur van het riet wordt verlengd. Preventief onderhoud is altijd aan te raden.

De veiligheid

Architectuurwonen past de nieuwste technieken toe, waardoor uw rieten dak aan alle veiligheidseisen voldoet. Wij werken met een gesloten constructie, waarbij het dak aan de binnenkant wordt afgesloten. Er worden onder andere een dampdicht folie en ventilatiepetjes op uw zolder geplaatst. Deze gesloten constructie zorgt ervoor dat vuur geen kans meer krijgt, maar het dak wel geventileerd wordt. Kortom: een rieten dak met een gesloten constructie levert geen problemen of extra kosten op bij uw verzekering. Ook komt het de isolatiewaarde en de esthetiek aan de binnenzijde ten goede.

Tip: Het tegen brand verzekeren van een huis met een rieten, gesloten (schroef)dak kan tegen hetzelfde tarief als bij een pannendak.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!