Woon ik straks in exact dezelfde villa als mijn buren?

Bij een standaard catalogusbouwer waarbij u een woning uitkiest dat u aanspreekt is deze kans aanwezig. Architectuurwonen is echter geen standaard catalogusbouwer. In feite wordt elke woning weer opnieuw ontworpen door onze architect en u heeft een villa op maat gemaakt! Dit komt zeker niet altijd door de vele en diverse wensen, maar ook door wet- en regelgeving uit het beeldkwaliteitsplan in een bepaalde gemeente of met de vorm en oppervlakte van een kavel. Al deze factoren leiden ertoe dat elke villa eigenlijk uniek is. Dit geldt niet alleen voor het buitenaanzicht van de villa, maar ook voor de gehele indeling. Een gezin met drie kinderen wil waarschijnlijk graag vier slaapkamers op de verdieping, terwijl wanneer u gepensioneerd bent en uw kinderen al zijn uitgevlogen u juist een ruimte voor uw hobby wilt. Of liever geen muur tussen keuken en woonkamer? Dit is geen probleem!

Een unieke, volledig aangepaste villa

Ten tijde van schrijven van deze FAQ waren wij druk met een wel heel bijzondere villa. Niet omdat deze erg groot, klein, modern of klassiek was, maar omdat de toekomstige bewoners heel uniek was. Het betreft hier een woning volledig aangepast aan een gezin waarbij één van de kinderen een beperking heeft. In dit specifieke geval waren er wensen die niet standaard waren. Zo moest er rekening worden gehouden met brandwerende binnenmuren en naar binnen draaiende deuren op de overloop. Zo ziet u maar dat elke villa van Architectuurwonen uiteindelijk een volledig unieke villa is, even uniek als de villa van uw buren.

Maatwerk boven catalogusbouwer

Architectuurwonen biedt als ‘catalogusbouwer’ zoveel mogelijk maatwerk. Vandaar dat de term catalogusbouwer wellicht niet helemaal van toepassing is. Maar om die term toch nog maar even aan te halen, willen wij benadrukken dat maatwerk voorop staat. Zoals gezegd, zoveel mensen, zoveel wensen en daar gaan wij als Architectuurwonen zoveel mogelijk in mee. Nog niet overtuigd? Vraag dan onze brochure aan of kom eens op gesprek bij ons op kantoor!

Architectuurwonen - villatype Vliervlinder voor steen wit 1920x1080px
Architectuurwonen - villatype Kolibrievliervlinder voor 1920x1080px
Architectuurwonen - villatype Icarusblauwtje voor 1920x1080px