Waarom pas een cataloguswoning met een vanaf prijs van € 432.700?

Architectuurwonen heeft negentien cataloguswoningen laten ontwerpen door de huisarchitecten, waarbij elke woning een unieke uitstraling heeft gekregen. Vanuit deze basis is elk villatype nog naar smaak en wens aan te passen. Wij stellen hoge eisen aan een cataloguswoning, met andere woorden, de kwaliteit van bouwen en afwerking moet aan onze standaard voldoen. Bovendien wil Architectuurwonen woningen realiseren die garant staan voor jarenlang woonplezier en een waardevaste investering zijn. De missie van Architectuurwonen is om een cataloguswoning te bouwen in het topsegment van de markt. U kunt al een eigen huis bouwen onder architectuur vanaf € 432.700,–. Het betreft hier het villatype Tandvlinder.

Onderscheidend en naar wens

Een veelgehoord gezegde is ‘zoveel mensen, zoveel wensen’. En dat zien wij als bouwer ook terug in de gesprekken met klanten die graag een cataloguswoning willen bouwen. Bij sommige van onze woningen wordt zoveel aangepast dat de villa bijna niet herkenbaar is vanuit het basistype. Dat maakt niet alleen de cataloguswoning onderscheidend, hiermee onderscheiden wij ons ook ten opzichte van andere catalogusbouwers. In veel gevallen zijn aanpassingen niet mogelijk of in zeer beperkte mate. Architectuurwonen wil zoveel mogelijk een cataloguswoning bouwen naar uw wens, dus is aanpassen bij ons altijd mogelijk. Laat u zich dan ook niet misleiden door de goedkope vanaf prijzen bij andere catalogusbouwers. Hier zitten bepaalde zaken veelal niet bij inbegrepen, wat de uiteindelijke prijs een stuk hoger maakt.

Standaard al veel opties inbegrepen

Buiten de luxe opties die bij de prijs zijn inbegrepen, biedt Architectuurwonen standaard al een rijke uitrusting. Dit zorgt ervoor dat uw cataloguswoning een luxe uitstraling krijgt. En dat onderscheidt een villa van Architectuurwonen van de rest. Wat behoort onder andere tot de standaard (verschilt soms per cataloguswoning):

 • Gemetselde topgevels;
 • Luxe gevelsteen;
 • Schoorsteen (eventueel);
 • Keramische dakpannen of rieten dakbedekking;
 • Zinken hemelwaterafvoer bij pannen dak;
 • Bakgoot bij pannen dak (m.u.v. Vuurvlinder en Tandvlinder);
 • Buitendeuren 54 mm dikte i.p.v. 38 mm
 • Dakkapel (m.u.v. Lindepijlstaart);
 • Minimaal 3 slaapkamers mogelijk;
 • Separate voorbereidingen wc op eerste verdieping (m.u.v. Boswitje en Lindepijlstaart);
 • Hardhouten verdiepingstrap;
 • Hardhouten binnendeurkozijnen en paneeldeuren;
 • Luxe hang- en sluitwerk (PKVW gecertificeerd);
 • Binnen- en buitenschilderwerk;

Echter de kosten voor het sanitair, tegelwerk en de keuken zijn nog niet opgenomen.

Tot slot zijn de afmetingen van elk type naar wens aan te passen, zodat op elke kavel een villa van Architectuurwonen mogelijk is. Dat is de kwaliteit waar wij naar streven!

Alle bovengenoemde zaken nemen wij mee in de berekening van onze villatypes. Onze calculators bekijken per periode wat de prijzen zijn van bijvoorbeeld de bouwmaterialen in de markt, voor hoe veel wij het kunnen inkopen bij onze partners, de kosten van de architect etc. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt de vanaf prijs van een bepaald villatype. Benieuwd naar de prijzen van onze villatypes? Bekijk deze dan op onze website, of vraag de gratis brochure aan met prijslijst. Op deze prijslijst staan alle villatypes met bijbehorende prijzen, prijzen voor de eventuele opties en een opsomming van zaken die zijn inbegrepen in de vanafprijs.

Let op: op de specifieke gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Meer zekerheid in de kosten van het bouwen van uw eigen huis? Ga dan in gesprek met één van onze adviseurs. 

Villatype Tandvlinder
Villatype Groot Koolwitje met rieten dak
Villatype Vliervlinder
Villatype Porseleinvlinder