Hoe vind ik een geschikte bouwkavel?

Een huis bouwen begint bij de aanschaf van een geschikte bouwkavel. U zult vast en zeker een idee hebben waar uw droomkavel aan moet voldoen. Ergens midden in de stad of juist helemaal afgezonderd? Een ruime kavel of juist compact? Ergens tussen de bossen of gaat uw voorkeur uit naar een royaal uitzicht over de landerijen? Als u dit voor uzelf heeft vastgesteld kan de zoektocht beginnen naar een geschikte bouwkavel. Maar hoe en waar vindt u die?

De zoektocht

Bouwkavels worden beschikbaar gesteld door gemeentes en aan kopers, zowel particulier als bedrijfsmatig, aangeboden. Heeft u voorkeur voor een bepaald gemeente, informeer dan altijd bij de desbetreffende gemeente of er bouwkavels beschikbaar zijn of in de nabije toekomst beschikbaar komen. Als u nog geen voorkeur voor een bepaalde gemeente heeft dan wordt het een hele zoektocht om elke gemeente één voor één af te gaan. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin het internet een grote informatiebron is, zo ook voor de zoektocht naar die geschikte bouwkavel. Websites zoals bouwkavels.nl, bouwkavelsonline.nl, en funda.nl hebben een leuk aanbod van bouwkavels.

We hebben over het vinden van een kavel een blog geschreven met overwegingen en tips; Een kavel kopen: overwegingen en tips. Met name over de locatie van de kavel geven we een aantal overwegingen waar u rekening mee kunt houden voordat u een kavel koopt.

Bouwkavel met restricties

U heeft een selectie gemaakt van geschikte bouwkavels. Bij sommige bouwkavels zit een zogeheten kavelpaspoort, waarin alle noodzakelijke informatie over de betreffende bouwkavel staat. Houd er rekening mee dat gemeentes restricties kunnen opleggen aan het te bouwen object. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de bouwstijl, maximale nok- en goothoogte of de plaatsing op de kavel. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van alle relevante informatie, zodat u een droomvilla van Architectuurwonen op een droomlocatie kunt bouwen. Komt u gerust langs bij ons op kantoor en wij zullen u, onder genot van een kop koffie of thee, helemaal wegwijs maken in een huis bouwen. Wilt u alvast inspiratie opdoen voor uw droomhuis? Dat kan, vraag dan hier onze gratis brochure aan.

Villa bouwen met Architectuurwonen villatype Boswitje
Zijgevel rietgedekte villa gebouwd door Architectuurwonen
Exterieur Villa Nachtpauwoog te Bosch en Duin gebouwd door Architectuurwonen