Huis bouwen

Huis bouwen

Op zoek naar de beste manier om je droomhuis te bouwen? Architectuurwonen is hier om je te helpen! Wij zijn specialisten in het ontwerpen en bouwen van prachtige, duurzame en unieke huizen. Of je nu op zoek bent naar een traditioneel huis met een moderne touch of iets compleet nieuws en innovatiefs, wij kunnen je helpen je huis te bouwen waar je altijd van hebt gedroomd. Onze deskundige adviseurs en architecten werken samen met jou om je wensen en eisen in het ontwerp te verwerken, zodat je een huis krijgt dat helemaal bij je past. Door onze focus op kwaliteit, duurzaamheid en ontwerp, zijn wij de beste keuze om je droomhuis te bouwen. Bekijk nu onze pagina over huis bouwen en ontdek wat Architectuurwonen voor jou kan betekenen!

Laat uw woning bouwen met Architectuurwonen

Architectuurwonen heeft een jarenlange geschiedenis in de woningbouw. Dankzij onze kennis en ervaring durven wij te stellen dat wij een goede partner zijn wanneer u een huis wilt bouwen. Architectuurwonen combineert de ervaring als bouwbedrijf in het bouwen onder architectuur, met een basis van negentien prachtige villatypes. Daardoor kunnen we het huis bouwen waar u al jaren van droomt, binnen een korte tijd en tegen de beste prijs. Zonder daarbij de kwaliteit uit oog te verliezen.

Verschillende huisstijlen

Hoewel wij werken vanuit een vaste basis, heeft u wel de vrijheid om het huis te bouwen dat voldoet aan al uw wensen en uw eigen smaak. Wij hebben in principe alleen het voorwerk alvast voor u gedaan. U heeft bij ons een ruime keuze uit verschillende villa’s, elk met hun eigen kenmerken en uitstraling. Wat dacht u van Villa Icarusblauwtje; een prachtige villa met de uitstraling van een jaren ’30 woning, maar met een geheel eigen stijl. Of Villa Koninginnenpage met haar rieten dak en tegelijkertijd klassieke looks. Op onze website vindt u alle modellen, met de bijbehorende stijl en indeling. Liever thuis op de bank doorbladeren? Vraag dan de gratis inspiratiegids aan. Hierin staan alle villa’s uitgebreid beschreven, met bijbehorende foto’s en schetsen.

Kosten huis bouwen bij Architectuurwonen

Doordat wij werken op basis van onze eigen villatypes, bieden wij u de mogelijkheid om vanaf het begin zelf een overzicht te houden van de mogelijkheden en de kosten bij bouwen van uw woning. Bij deze villatypes staat de vanaf prijs vermeld, maar u kunt ook onze gratis brochure aanvragen waarbij u de prijslijst ontvangt met een aantal van de opties! Bij ons stappenplan ziet u hoe wij te werk gaan, vanaf het eerste gesprek tot en met het opleveren van uw woning. Dan zult u zien dat u bij ons niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Het is ons streven om uw wensen en dromen te realiseren, binnen uw eigen budget.

De prijzen van onze villa's variëren van € 404.200,- voor villa Tandvlinder tot € 597.100,- voor villa Porseleinvlinder. Meer lezen over de prijzen en de kosten voor het bouwen van uw eigen huis? Lees dan ons blog: Uw eigen woning bouwen: de kosten

Architectuurwonen villa bouwen met villatype Monarch
Villatype Monarch - Architectuurwonen
Architectuurwonen villa bouwen met villatype Porseleinvlinder
Villatype Porseleinvlinder
Interieur keuken - Gerealiseerde villa Nachtpauwoog te Bosch en Duin - Architectuurwonen - eetkamer

Catalogus huis bouwen onder Architectuur

Heeft u wel eens gedacht aan een catalogushuis bouwen? Een catalogushuis is een snelle en efficiënte manier om uw eigen unieke woning te realiseren. Zoals gezegd bieden wij bij Architectuurwonen een breed scala aan catalogushuizen, zodat u zeker weet dat u een ontwerp vindt dat bij je wensen past. Maar waarom kiezen voor een catalogushuis boven een op maat gemaakt huis?

Eén van de grootste voordelen is de snellere bouwtijd. Doordat het ontwerp al vast ligt, kunnen we snel aan de slag en zorgen we ervoor dat u in kortere tijd in uw nieuwe huis kunt wonen. Maar dat is slechts één van de vele voordelen van catalogusbouw. Lees meer over deze voordelen en ontdek of een catalogushuis bij jou past in ons blog over "De 10 voordelen van catalogusbouw".

Begeleiding door Architectuurwonen

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor één van de villatypes, helpen wij u verder met onze ervaring en kennis in de architectuurbouw. Samen kijkt u met onze architect naar de verdere mogelijkheden en deze kunt u naar wens aanbrengen. Hoewel iedere villa haar specifieke eigenschappen heeft, gaat het er natuurlijk om dat we uiteindelijk uw persoonlijke villa bouwen. Wij begeleiden u dan ook vanaf de eerste stap tot en met de oplevering van uw eigen huis!

Mogelijkheden bij Architectuurwonen

Interieur

De volgende stap zijn de details. U bent van harte welkom in onze showroom, waar u persoonlijk diverse stijlen en mogelijkheden voor de binnen- en buitenkant bekijkt. Daarnaast hebben wij voor de inrichting verschillende bouwpartners. Hierdoor kunt u zich oriënteren op uw eigen huisstijl en kunt u terecht bij onze bouwpartners voor onder andere uw badkamer, keuken, haarden, tegelwerken, trappen, loodgieterswerk en de elektrische installatie.

Duurzaam huis bouwen

Het is tegenwoordig steeds belangrijker en aantrekkelijker om een duurzaam huis te bouwen. Naast de aspecten van de indeling en het uiterlijk van uw woning, denken we bij Architectuurwonen ook met u mee als het gaat om besparen en het milieu. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor het isoleren en verwarmen van uw woning. Daarnaast is het tegenwoordig verplicht om gasloos te bouwen, zo kunt u al veel kosten besparen met de gasprijzen van tegenwoordig. Hierbij heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om helemaal nul-op-de-meter te bouwen. U investeert dan in duurzame opties, zoals zonnepanelen, zodat u helemaal zelfvoorzienend bent. Leest in ons blog; Warmtepomp installatie meer over de mogelijkheid van verwarming door middel van een warmtepomp; een duurzame bron van warmte. Doordat u zelf uw huis bouwt en samenstelt, heeft u vanaf de start al deze aspecten in de hand.

woning bouwen - Gerealiseerde villa Lindepijlstaart te Zwolle - Architectuurwonen - achterzijde zijaanzicht
Villa Lindepijlstaart - Geïntegreerde zonnepanelen

Geïnteresseerd in Architectuurwonen?

Onze inspiratiegids kunt u vrijblijvend bestellen zodat u thuis de mogelijkheden rustig kunt bekijken.

Ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het bouwen van uw villa. Neem contact met ons op en begin vandaag nog aan uw bouwavontuur!

Onze huisarchitecten Edwin en Martijn

De villatypes van Architectuurwonen zijn ontworpen door onze vaste huisarchitecten. Edwin is architect bij EVE Architecten en Martijn bij Building Design Architectuur. Het villatype waar u voor kiest wordt ook aangepast naar wens door de architect die het villatype heeft ontworpen.

EVE Architecten - Edwin van Elk
Building Design - Martijn Wijnstra - Architectuurwonen
Villa Vliervlinder bouwen met Architectuurwonen
Exterieur Villa Boswitje te Zeist woning gebouwd door Architectuurwonen
Villa en huis bouwen met type Koninginnenpage van Architectuurwonen