Bouw villa Nachtpauwoog Voorhout, September 2018

Deel 3 van onze blog-de afbouw van de woning

 

Inmiddels zijn we in de laatste fase gekomen van de bouw van ons huis, de afbouwfase. Van buiten ziet het huis er al bijna uit alsof het “af” is .

voorkant voorhout

Geleidelijk aan zijn de ramen erin gezet en werden de voordeur en de garagedeuren geplaatst. Dit geeft al een heel ander beeld aan de voorkant. Ook aan de achterkant werden de openslaande deuren en de garagedeur geplaatst.

De berg onkruid voor de deur werd verwijderd, waardoor er vrij zicht is op de woning. Een mooi plaatje.  Inmiddels zijn de hemelwaterafvoeren geplaatst en het lijkt nu of de woning gereed is voor bewoning en als laatste werden de hekken om het huis heen weggehaald.

achtergevel voorhout nachtpauwoog voorhout achterzijde

Het werk zit nu echt nog aan de binnenkant. Inmiddels is de meterkast aangesloten in de woning en zijn ook de binnendeuren en de architraven geplaatst. Hierdoor begint het ook te leven en worden de ruimten ook steeds duidelijker. Zeker nu de wanden inmiddels zijn gestuct wordt de woning lichter en wordt de ruimte binnen in de woning duidelijker.

 

Voor het badkamers en de toiletten werden de voorbereidingen getroffen en is het bad inmiddels geplaatst. Binnenkort zal worden gestart met het tegelwerk van de 2 badkamers en toiletten.

 

De voorbereidingen zijn inmiddels getroffen voor de lichtspots in de keuken en woonkamer en er werd een verlaagd plafond gemaakt in de keuken. Ook werden de vensterbanken geplaatst. Lichtenberg is de afgelopen weken vooral bezig geweest met het aftimmerwerk

 

De laatste ontwikkelingen zijn dat de open haard is geïnstalleerd en de radiatoren zijn opgehangen. Deze week zijn de trappen geplaatst, zodat we ook echt makkelijk door het huis heen kunnen lopen. De gammele bouwtrappen waren voor sommige mensen een grote uitdaging 😉

voorgevel voorhout

Nu de afbouw gerealiseerd wordt, kunnen wij ons verder richten op de aanleg van de tuin en de verdere inrichting van de woning. We hebben ons beziggehouden met het uitkiezen van meubels en oriënteren ons op de raambekleding. Al met al lastige beslissingen, maar het einde is in zicht en we hopen met de kerst onze intrek te nemen in nieuwe woning.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!