Bouw villa Nachtpauwoog, April 2018

Het is inmiddels alweer zo’n anderhalf jaar geleden dat wij ons eerste gesprek hadden bij Architectuurwonen en Bouwbedrijf Lichtenberg om ons te laten informeren over de eventuele bouw van ons eigen huis.

We waren in de gelukkige omstandigheden dat er een kavel beschikbaar kwam op een voor ons hele mooie plek in de Bollenstreek, met uitzicht over de weilanden.

Een droom die voor ons uitkwam. Volle goed moed zijn we vervolgens aan de slag gegaan om de eerste zaken te gaan regelen zoals de optie op de kavel en de financiering.

villa nachtpauwoog maart blog

Nadat de financiering rond was, konden we verder over het ontwerp gaan praten.

Om te beginnen waren er verschillende ontwerpen waaruit wij konden kiezen en kozen wij voor het model “Nachtpauwoog” maar wel met een eigen touch.

Ruud Mensink, onze adviseur van Lichtenberg, nam onze wensen met ons door en ook architect Martijn Wijnstra van Building Design  schoof aan om het ontwerp te maken. Niet veel later lag daar het eerste ontwerp klaar. Een statige, strakke notariswoning die wij erg mooi vonden. Helaas kwam dit ontwerp niet door de welstandscommissie, dus moest het enigszins aangepast worden. Na diverse aanpassingen kregen wij afgelopen zomer het goede bericht dat het ontwerp was goedgekeurd! Niets stond ons meer in de weg om te gaan bouwen. Uiteindelijk is ontwerp nog mooier geworden dan we konden denken en zijn we zeer blij met eindresultaat.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en is Lichtenberg vorig maand gestart met de bouw van de woning. Allereerst is de grond uitgegraven voor de fundering en is de eerste paal de grond ingegaan. Na ruim een jaar voorbereidingstijd werd onze droom nu uitgevoerd. Dit vond plaats op een van de koudste dagen, maar gelukkig stond dit de planning niet in de weg.

 

villa nachtpauwoog maart blog

 

Daarna begon men met het uitgraven van de grond voor het plaatsen van de kelder. Nadat de contouren werden uitgezet, kon de prefab kelder worden geplaatst. Tot nu toe verloopt alles nog volgens schema, ondanks de vorst en de kou die die we gehad hebben.

Inmiddels is ook de fundering gereed en krijgt de woning vorm. Alle keuzes voor de woning zijn ondertussen wel gemaakt en wij zijn nu druk bezig met het bepalen van de afwerking en de inrichting van de woning.

villa Voorhout

We kijken uit naar de verdere bouw!!!!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!