Bouw villa Nachtpauwoog, sept 2017

Sinds onze eerste update is er heel wat gebeurd bij het bouwen van ons catalogushuis. Zo is de grond voor de strokenfundering uitgegraven en er is een grondverbetering toegepast. Door de grote hoeveelheid uitgegraven grond die niet in zijn geheel op onze grond kon worden opgeslagen is ons door de gemeente gevraagd de grond af te voeren. Hiermee zijn helaas extra kosten mee gemoeid. De overtollige grond is conform het verzoek van de gemeente door de bouwbedrijf Lichtenberg netjes afgevoerd. Daarnaast is meteen de bouwput zo goed mogelijk aangevuld en een klein gedeelte van de grond is overgehouden voor later. Verder is er een strokenfundering aangelegd en kruipruimte gecreeerd. Daarbovenop is de betonnen kanaalplaatvloer (begane grondvloer) gelegd.

Blog bouw villa Nachtpauwoog, sept 2017

Vervolgens zijn de muren van de begane grond (kalkzandstenen) opgetrokken. Er zijn tevens kozijnen geplaats en tot slot is er ook de 1e verdiepingsvloer gelegd (ook kanaalplaatvloer). Ook de voorbereidende werkzaamheden voor de lichtpunten in de 1e verdiepingsvloer zijn al verricht (althans de plekken van de lichtpunten zijn al zichtbaar). Aldus is er heel wat werk verzet!
Het is nu al zichtbaar hoe de ruimte van de begane grond eruit zal zien. Dat is ontzettend gaaf en wij kunnen daarom niet wachten tot na de bouwvak (die zal eindigen eind augustus). Dan zullen ook de 1e verdiepings muren verrijzen en zal de kapcontructie worden aangebracht en met riet worden gedekt zodat het gehele huis zichtbaar is. Tot nu toe gaat alles zeer soepel en gestaag dus wij hebben een goede hoop dat de bouw ook na de bouwvak zo voorspoedig en snel zal vorderen. We zijn heel er blij en enthousiast en kunnen dus niet wachten tot de bouw weer van start gaat. Voor nu is het echter even stil op de bouwplaats. Bijgevoegd nog wat foto’s van de vorderingen tot nu toe.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!