Bouw villa Nachtpauwoog, sept 2016

In ons vorige blog (juni) keken we al hoopvol uit naar de verwachte vorderingen nadat de bouw gestart was met het plaatsen van de kelder. We spraken toen de hoop uit dat we vanaf dat moment bijna wekelijks wel belangrijke voortgang zouden kunnen zien. Helaas viel die voortgang wat tegen. Volgens de oorspronkelijke planning had nu de ruwbouw klaar moeten zijn en de steigers opgeruimd.

Voor de welverdiende bouwvakvakantie werd alleen de fundering nog gelegd.

Fundering
villa-bouwen-blog-te-horst-01Na uitgerust te zijn tijdens de bouwvakvakantie werden vervolgens de begane grond vloer gestort en de binnenmuren opgetrokken, de kozijnen en buitendeuren werden in het werk aangebracht en de betonplaten voor de verdiepingsvloer werden gelegd

 

Binnenmuren met kozijnen en buitendeuren achterzijde woning.
villa-bouwen-blog-te-horst-02

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor het storten van de verdiepingsvloer Het betonvlechtwerk en de doorvoeren voor gas, water, elektra, mechanische ventilatie en afzuiging worden aangebracht.

 

 

 

 

In het voortraject hebben we zorgvuldig afgewogen welke gevelsteen we wilden voor onze woning. Daartoe hebben we enkele projectlocaties bezocht om een idee te krijgen hoe bepaalde gevelstenen in werkelijkheid uitkomen. Vanaf een monsterplaat In een showroom van de steenhandel krijg je dit beeld slechts beperkt. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de donkerste steen van de voorliggende alternatieven mede omdat ook de andere woningen in de wijk gebouwd zijn met een donkere steen.

Ergens in het traject van bestelling tot levering van de gevelstenen moet er iets fout zijn gegaan want onlangs werden de verkeerde gevelstenen op het werk geleverd. De schrik sloeg ons om het hart. Gelukkig was 1 mailtje naar Architectuurwonen voldoende om de gevelstenen te laten omwisselen voor de juiste stenen.

De basis voor onze woning wordt gevormd door het type Nachtpauwoog. Ten opzichte van de woning in de animatie hebben wij een aangebouwde bijkeuken/berging en een uitgebouwde keuken/eetkamer met schuifdeuren tussen keuken en riante woonkamer. Verder hebben wij ook gekozen voor een overdekt terras.

villa-bouwen-blog-te-horst-03

Wij zagen op social media dat Architectuurwonen inmiddels ook voor het type Nachtpauwoog een uitermate professionele, leuke en verhelderende 3D-animatie beschikbaar heeft. Klik voor de animatie op deze link https://youtu.be/cenrB_e728M.

 

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!