Bouw villa Nachtpauwoog, nov 2017

Het is inmiddels ruim 2 maanden geleden dat wij een update hebben geplaatst van ons nieuw te bouwen huis. In de tussentijd is daarom ook heel veel gebeurd. Na de bouwvakantie zijn de muren van de 1e verdieping opgetrokken en is de zoldervloer (kanaalplaatvloer) geplaatst. Daarna is het even wachten geweest totdat de kapcontructie op de bouwplaats was gearriveerd. Met de kapconstructie werden de contouren van ons huis zichtbaar en hebben we plotseling een dak boven ons hoofd gekregen, hetgeen natuurlijk een heel erg fijn idee is.

Vervolgens zijn de pre-gefabriceerde elementen van de gevelbekleding (potdeksel) incl. de raamkozijnen van de 1e verdieping geplaatst. Wij zijn toen meteen gaan kijken en hebben zelfs een video van een van de bewoners van ons nieuwbouwwijk gekregen omdat het plaatsen van de elementen nogal uitdagend was door de sterke wind. Ons huis wordt namelijk in het duinlandschap, nabij de zee gebouwd en de wind kan in de kustgebieden nogal sterk zijn.

Inmiddels is ons huis ook helemaal gemetseld en zijn rondom de kapconstructie wat timmerwerkzaamheden geweest. Zo zijn bijvoorbeeld de uitsparingen voor de dakramen gemaakt en zijn de uiteinden van de kapconstructie netjes afgetimmerd.

Ook vandaag zijn wij naar de bouwplaats geweest om de vorderingen te bekijken. Zo hebben wij met de werknemers van de loodgietersbedrijf gesproken over de werkzaamheden. Zij waren ter plaatse om de leidingen naar de 1e verdieping en de zolder door te trekken. Wij hebben van hen begrepen dat de volgende weken het riet zal worden gelegd. Ook hebben wij volgende week een afspraak gepland staan met de Heinema Installaties (de eletricien) om de electriciteitsplan te bespreken en af te tekenen.

Blog bouw villa Nachtpauwoog, nov 2017

 

Door bouwbedrijf Lichtenberg is inmiddels ook een aanvraag voor de daadwerkelijke aansluitingen van het gas, water en elektra gedaan. We hebben daarom ook een offerte van een van de nutsbedrijven gekregen (Infra Westland) voor de gasaansluiting. De planning is naar wij hebben begrepen van Lichtenberg om de aansluitingen voor de kerst gereed te hebben. Dan kunnen daarna de afbouwerkzaamheden plaats vinden.

Samenvattend, is er heel wat gebeurd in de afgelopen maanden en loopt alles een beetje door elkaar heen. Zo denken wij bijvoorbeeld steeds meer aan de inrichting van het huis en voeren wij bepaalde wijzigingen uit. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om de standaardtrappen bij de Vries Trappen af te nemen i.p.v. een wat luxere uitvoering. Ook lopen nu gesprekken met de leverancier van bijvoorbeeld de taatsdeuren (Roukens). Wellicht dat we in de hal dubbele taatsdeuren nemen (het idee hebben we opgedaan bij een onlangs door bouwbedrijf Lichtenberg georganiseerd open huis in Soest). Dit zou wel betekenen dat de lichtschakelaars en thermostaat verplaatst zullen moeten worden omdat de taatstdeuren anders niet langs de wanden kunnen schuiven waar de schakelaars oorspronkelijk getekend zijn. Wij moeten daarom aan veel details nadenken zodat straks alles soepel verloopt en alles naar onze wens is. Het lijkt soms veel maar tegelijkertijd is het ook super leuk en spannend omdat wij ons eigen huis aan het bouwen zijn en dat is toch een gebeurtenis die zeker een belangrijk plekje in ons familiegeschiedenis gaat krijgen. Er gebeurt dus veel maar we zijn ok volop aan het genieten van het hele process.

Komende weken staat het riet dekken op de planning. Wij kijken daar ook heel erg naar uit omdat het huis van buiten af dan steeds meer gestalte zal krijgen. Tot zo ver dus onze update van bijna eind oktober 2017. Vanaf nu af aan nog ongeveer 5 maanden totdat de uiteindelijke oplevering (die gepland staat op mid maart 2018).

Blog bouw villa Nachtpauwoog, nov 2017 1

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!