Bouw villa Nachtpauwoog, Juni 2018

In april hebben wij onze eerste blog geschreven, maar wat is er veel gebeurd in een kort tijdsbestek.

Nadat de kelder was geplaatst en de fundering was gestort, is de woning opgebouwd. In een korte tijd verrijst de woning van een bouwkavel tot een echte woning. Elke dag reden we langs de kavel en elke keer was er weer wat nieuws te zien. Beetje bij beetje kreeg onze woning vorm en voor we er erg in hadden, stond onze woning er. Door Lichtenberg waren de werkzaamheden kort op elkaar gepland, waardoor de bouw erg snel ging. We begrepen zelfs dat er een record gevestigd is door Lichtenberg van eerste paal tot hoogste punt.

voorzijde villa voorhout

Naast dat de bouw verder ging zijn we ook erg druk geweest met de afbouwfase van de woning. Nogmaals met het installatiebedrijf om tafel om alle elektra na te lopen. Op het laatste moment hebben we nog een grote verandering doorgevoerd, we hebben toch gekozen om een domoticasysteem van Busch & Jaeger in de woning te laten aanbrengen. Doordat we gekozen hadden voor een breedplaatvloer konden alle leidingen in de vloer nog worden weggewerkt. We zijn blij dat we deze keuze hebben gemaakt, nieuwe technologie in onze nieuwe woning!

Nadat de woning opgebouwd was, is het dak geplaatst, een indrukwekkende gebeurtenis, maar het dak was snel geplaatst. Hierna zijn de metselaars aan de gang gegaan en is de woning opgemetseld. We waren verrast door het mooie resultaat. In een vroeg stadium hadden we de baksteen en voeg (doorstrijkvoeg) uitgekozen, maar konden we het resultaat in de praktijk zien. Hiermee krijgt de woning naast de vorm ook een gevoel.

Voorhout villa achterzijde

Inmiddels zijn de kozijnen geplaatst en alle binnenwanden. Dagelijks lopen we langs de bouwplaats en nemen we een kijkje, het begint nu echt een woning te worden en alle verblijfruimtes worden zichtbaar. Op dit moment zijn de installateurs aan hun werkzaamheden begonnen en wordt alle elektra ingefreesd. Door de strakke planning van Lichtenberg liggen we iets voor op de oorspronkelijke planning, dit komt mede door het goede weer dit voorjaar.

Fijn is ieder geval de korte lijn die we hebben met onze uitvoerder Arjan en onze adviseurs Ruud en Mark. Het contact is erg plezierig en onduidelijkheden of onvolkomenheden kunnen we goed met ze bespreken, waarmee we tot een goede oplossing kunnen komen. Tenslotte komen er in de bouw altijd zaken naar voren die niet voorzien zijn. Maar nu alle contouren duidelijk worden, zijn we ook erg trots op het resultaat.

We kijken ernaar uit om de volgende stap te nemen, de uitvoering van de afbouw.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!