Bouw villa Nachtpauwoog, feb 2016

De eerste stappen

Wij liepen al jarenlang rond met de wens om een vrijstaande woning te kunnen bouwen aan de rand van de plaats Horst (Limburg). In december 2015 kregen we plotseling de mogelijkheid om onze droom te realiseren doordat er een bouwkavel van 1,149 m2 te koop kwam op een uitermate geschikte locatie. Het betrof een restkavel in wat wij zien als de mooiste woonwijk van Horst. We hebben toen niet lang nagedacht en zijn snel overgegaan tot koop van die bouwkavel.

Vervolgens hebben we onszelf de vraag gesteld of het noodzakelijk zou zijn om een woning volledig opnieuw te laten ontwerpen door een architect. In de overtuiging dat dat niet noodzakelijk hoefde te zijn hebben we ons daarom eerst georiƫnteerd op het aanbod van catalogusbouwers. Daarbij viel ons op dat veel catalogusbouwers in de basis dezelfde woningen aanbieden met weinig uitstraling. Bij Architectuurwonen troffen we echter een opvallend eigen gezicht van de aangeboden woningen aan. Geen goedkope uitstraling wat je bij veel catalogusbouwers ziet, maar juist een kwalitatieve en mooie architectonische uitstraling.

Situatie blog bouw villa nachtpauwoog

Het bestemmingsplan schrijft een bouw voor met 2 bouwlagen met kap. Onze voorkeur ging daarom uit naar of een jaren 30-woning of een herenhuis. Bij Architectuurwonen viel de keus dus snel op het type Nachtpauwoog. Een symmetrisch herenhuis dat toch duidelijk architectonisch onderscheidend is van de herenhuizen die door andere catalogusbouwers worden aangeboden. Veel details in de gevel met zeer karakteristieke raamindelingen. Prijstechnisch ogenschijnlijk duurder maar daarvoor krijg je in de standaard bij Architectuurwonen wel o.a. luxe binnendeuren (paneeldeuren) en degelijke buitendeuren (A-merk), vloerverwarming van de gehele benedenverdieping, hybride warmtepomp (gunstig uit te breiden met topkoelingfunctie), 2 schoorstenen met kappen, robuuste brede overstek, degelijk en smaakvol tegelwerk, moderne uitrusting badkamer, natuurstenen raamdorpels, rollagen boven alle kozijnen, gestuukt trasraam, keramische pannen, luxe gevelstenen etc. Wij hebben ook bij anderen een offerte opgevraagd maar als je daar alles laat meenemen wat bij Architectuurwonen in de standaard inbegrepen zit dan kom je bij anderen voor verrassingen te staan.

Wat ons bijzonder goed bevalt bij Architectuurwonen is de snelheid waarmee de gevolgen van wijzigingen op de standaard worden aangeboden en de transparantie die daarbij aan de dag wordt gelegd. Echt duidelijk anders dan bij sommige anderen. Er zijn zelfs catalogusbouwers die verlangen dat er eerst een betaalde opdracht voor het maken van een aangepast schetsontwerp gegeven moet worden voordat een eerste offerte afgegeven kan worden. Bij Architectuurwonen was dit geen issue. Door bestemmingsplaneisen moesten we de basiswoning laten aanpassen. De woning moest smaller worden waardoor we de keuken naar de tuin hebben uitgebouwd. Dit hebben we gecompleteerd met een uitbouw voor bijkeuken en berging en met een overdekt terras. Het schetsontwerp werd snel gewijzigd en alle consequenties werden direct en transparant in beeld gebracht.

Architectuurwonen heeft jarenlange ervaring in de villabouw. Bij al onze gesprekken in Rijssen klonk de trots door van de mensen van Architectuurwonen en de ambitie om de kwalitatief beste villabouwer te zijn. Een imago dat ook actief bewaakt wordt. We kregen echt het gevoel dat zij onze droom werkelijkheid willen gaan maken.

We hebben net positief bericht gekregen van de gemeente naar aanleiding van het door Architectuurwonen gepleegde vooroverleg (bestemmingsplan en welstand). We kunnen nu de volledige aanvraag milieuvergunning/bouwvergunning gaan indienen. Ook dit wordt geheel verzorgd door Architectuurwonen.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!