Blog bouw villa Lindepijlstaart, mrt 2016

Maart, de maand waarin de contouren van ons huis verrezen zijn

In de blog van februari konden we laten weten dat de bouw begonnen was en dat er een stevig fundament lag. Dit was op de bijbehorende foto’s goed zichtbaar. Echter deze maand is er voor het zicht wel heel veel veranderd; Bavel heeft er een huis bij gekregen.

Op het fundament is de begane vloer gelijmd zoals dat heet en in één dag stonden alle beneden muren. Daarna ging de breedplaatvloer er op en konden we goed zien waarom we deze vloer gekozen hebben. Deze vloer heeft namelijk vele voordelen (die opwegen tegen de extra kosten). Alle leidingen worden keurig weggewerkt in kokers die op de vloer liggen, alle centraal dozen, spotjes en de door- en afvoeren voor water en ventilatie worden er ook ingelegd. De installateur heeft keurig alle verbindingen gemaakt en daarna is er een tweede betonlaag aangebracht. Straks komt dan de smeervloer nog. Dus géén hol plafond in de huiskamer waarin alle leidingen e.d. weggewerkt worden onder bijvoorbeeld het gips.

Leidingwerk eerste verdieping De tweede bouwlaag was na circa 1,5 week ook klaar en de kids konden toen al zien waar bedden, bureaus en kasten geplaatst zouden worden. En gedurende de bouw kan dat nog wel een paar keer veranderen, ze zijn in ieder geval erg betrokken nu het huis contouren krijgt. Op de eerste verdieping is ook het plafond geplaatst en als klap op de vuurpijl is op een zonnige dag het dak er op gegaan.

Bij het plaatsen van het dak zijn we zelf aanwezig geweest. Wat een afstemming door die bouwers, de kap is prefab in de werkplaats gemaakt en op een dubbele trailer aangevoerd om vervolgens met een kraan opgetakeld en geplaatst te worden. Alles bij elkaar is er op één dag in circa 5 uurtjes een complete verdieping opgezet en het huis oogt nu zoals het er straks uit gaat zien.

Begane grond bouw villa Lindepijlstaart Plaatsen dakraam bouw villa Lindepijlstaart

Tijdens de tweede bouwvergadering kregen we onverwachts bezoek van een adviseur die kwam kijken of de ondergrond voor het stucwerk goed aangebracht was. Dit is een extra service die door het door ons gekozen Stucadoorsbedrijf gegeven wordt en daarmee ook een verzekering en garantie. Dit moeten we daarom zien als een extra service want het buitenstucwerk moet de finishing touche van het huis worden. Hij komt in een verdere bouwfase nog twee maal controleren.

De aannemer heeft van ons huis een 3D model laten printen en dan zie je meteen hoe het huis er straks uit komt te zien.

Villa Lindepijlstaart voorgevel 3d model

Villa Lindepijlstaart achtergevel 3d model

 

 

 

 

 

 

Andere vorderingen die minder zichtbaar zijn voor de buitenstaander is het aanbrengen van de riolering, het aanbrengen van de eerste polystyreenplaten (isolatie) die met bitumen behandeld zijn omdat ze onder de grond verdwijnen maar wel waterdicht moeten zijn. Als laatste is de grote Bavelse berg een beetje geslonken want de uitgegraven kuil is weer aangevuld omdat er steigers geplaatst moesten worden.

Als we in dit tempo blijven bouwen is de planning correct en kloppen onze verhuisplannen. Wordt het dan eind augustus dat we kunnen gaan wonen in ons nieuwe huis of wordt het toch in een tentje in de tuin? Laten we duimen dat alles zo voorspoedig blijft gaan.

Dakpanelen worden gelegd De villa in de steigers