Bouw villa Lindepijlstaart, mei 2016

Mei en alweer een maand voorbij..

Zo, wat gaat de tijd snel. Gelukkig blijft ook de bouw voorspoedig doorgaan en steeds als we een kijkje gaan nemen zien we een of meerdere vorderingen. Toch is er wat tijd verspilt en verspeeld, de oorzaak lag in de afstemming over de steiger. Belangrijk voor veel van de (onder) aannemers. Gelukkig is met een Brabants worstenbroodje het goed te maken en blijven we ondanks dat er werkdagen verloren zijn gegaan netjes binnen de planning om de woning op te gaan leveren.

Villa Bavel maand mei 01 Villa Bavel maand mei 02Het complete dak is volledig dicht, de stukadoors zijn binnen verder gegaan met de afbouwwerkzaamheden. De plafonds van de getimmerde brede dakgoten kunnen nu ook afgewerkt worden.

Het stukadoren van van ons huis aan de buitenzijde heeft ons al wel heel wat”zorgen”opgeleverd. De aannemer en de architect gaven in de eerste gesprekken aan dat het stucwerk eenvouding schoon te houden was. En dan krijg je een stalen van de afwerking te zien, NO WAY geen korrel heeft onze koper vanaf het eerste gesprek aangegeven.

Het huis moet een strak jasje krijgen en een mooie (witte) kleur, maar bij het indienen van het schetsplan heeft de welstandscommissie roet in de verf gegooid, zij adviseerde een grijze kleur. Ook NO WAY, mag er nu eens iets moois gebouwd worden of moet alles tegenwoordig veilig grijs zijn? Dus toch maar weer eens gaan praten en advies vragen aan het goede stukadoorsbedrijf uit Brabant.

Villa Bavel maand mei 03

Villa Bavel maand mei 04

Het belangrijkste hiervan is communiceren, vooraf maar ook tijdens de bouw, bouwen moet immers een feestje zijn, maar ook blijven!

Ons cadeau dat wij binnenkort verwachten is momenteel nog volledig ingepakt rondom de steigers met folie en plasticgaas. Voor nu afwachten wanneer de verpakking van ons cadeau verwijderd gaat worden en hopelijk gaat het ons aanzienlijk verassen.

 

 

 

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!