Blog bouw villa Lindepijlstaart, feb 2016

Drukte op de bouwplaats, lente in de lucht

In de vorige blog hadden we het nog over wachten en geduld hebben. Dat is nu wel anders. We zijn begonnen met de bouw, de onherroepelijke omgevingsvergunning is afgegeven en het gaat ineens heel hard. Het lijkt of de verloren tijd in gehaald moet worden, want de bouw gaat ineens zeer voorspoedig en wekelijks zie je meer huis verschijnen. We gaan dan ook regelmatig kijken en ook onze jeugd gaat mee om de vorderingen te bekijken. Ze vinden het wel moeilijk om zich voor te stellen hoe alles er uit gaat zien en vinden het nu nog maar een ‘klein’ huis. Wij weten inmiddels dat bij elke fase van de bouw er weer een ander beeld ontstaat en je steeds een andere indruk krijgt.

De bouwplaats is gevuld met een huis in aanbouw, bouwmaterialen en flinke Bavelse Bergen zand. De vogeltjes zijn intussen bezig met het verzamelen van bouwmaterialen voor hun nestjes en zo lijkt het nu ook bij ons. Er worden steeds bouwmaterialen aangeleverd waar men mee aan de slag gaat om ons nieuwe nestje te bouwen. De achterstand die we in januari hadden opgelopen door alle vergunningsperikelen lijkt wel zoveel energie opgeleverd te hebben dat we deze verloren tijd ruimschoots aan het inhalen zijn. Er wordt heel hard doorgewerkt en de activiteiten staan zeer strak achter elkaar ingepland en worden ook zo uitgevoerd.

Leidingwerk wordt verwerkt in de fundering villa bouwen Werkzaamheden fundering Begane grond vloer villa bouwen

We houden de vorderingen op de bouwplaats nauwlettend in de gaten door regelmatig  even te kijken hoe de bouw vordert en elke keer kunnen we weer nieuwe ontwikkelingen zien. Vandaag was er een controleur van de gemeente die de bewapening van de eerste verdiepingsvloer kwam controleren. Dit zien we als een extra service voor een goede kwaliteit. Je betaald leges en krijgt er ook nog extra diensten voor die de uiteindelijke kwaliteit ten goede komen doordat men kritisch meekijkt.

Ook de vloer van de eerste verdieping is bijna gereed De bouwplaats lijkt een grote zandbak

De muren van de  begane grond staan. In de eerste verdiepingsvloer liggen er gedeeltelijk de leidingen etc., zodat morgen beton gestort kan worden en dan moet deze drogen. Het lentezonnetje en de thermometer die nu dubbele cijfers aangeeft gaan daarbij zeker helpen. Ook de bouwers lijken na veel regen eindelijk het goede weer te zien wat blijkt uit het gefluit, gelach en het goede humeur wat ze hebben als we ze even komen storen om naar de vorderingen te kijken.

Als in week 13 de kap er op gaat, moeten we hier maar eens bij stil staan…..….

De eerste binnenmuren staan Het begint steeds meer vorm te krijgen