Bouw villa Lindepijlstaart, apr 2016

April doet wat hij wil

Alweer een maand verder. Naast de ruwbouwplanning hebben we intussen ook de afbouwplanning gekregen. De planning ziet er gunstig uit en er wordt gewerkt naar een opleverdatum voor de bouwvakvakantie. Dat zou heel erg mooi zijn want op deze manier hebben we een maand de tijd om ons oude huis te verlaten, in te pakken en het nieuwe huis in te richten aan allerlei afwerkklussen zoals keuken, vloeren, gordijnen etc, te regelen. Als de planning gehaald wordt dus geen tentje in de tuin en dat zou heel fijn zijn. Maar ja, april doet wat hij wil en dat hebben we gemerkt, de straat werd afgesloten om nog een laatste laag geluidsarm asfalt te leggen. Dat betekende voor de bouw dat er geen aan- en afvoer van materialen kon plaatsvinden gedurende zo’n anderhalve week. Maar er was vooruit gedacht en de benodigde materialen waren in en om het huis verzameld. Men kon hierdoor gewoon doorwerken.

Er wordt veel vooruitgang geboekt

De afwerkklussen zijn begonnen

 

 

 

 

 

Het weer zat ook niet echt mee deze maand, veel regen, hagel zelfs en zeer lage temperaturen. Maar ondanks dit alles is er toch weer vooruitgang geboekt. Het huis heeft nu zijn kozijnen, de pannen op het dak en alle binnenmuren zijn geplaatst. Onze jeugd zag nu hoe de afmetingen werden van de verschillende ruimtes. Ze moesten hun mening wat bijstellen, ja nu lijkt het wel ruim en zijn ze tevreden over de grootte van de (slaap)kamers die ze gaan krijgen.

Ondanks dat alles goed voorbereid is blijven er momenten komen waarop je ergens een beslissing over moet nemen. Zoals welke binnendeuren gaan het worden, welk beslag wordt er gekozen. Waar komen de buitenlampen precies, wat wordt de kleur van het stucwerk. Ook hier stemmen we vaak per telefoon of mail zaken af en dat gaat snel zeker gezien de afstand tussen aannemer en de bouwplaats.
Het einde komt steeds meer in zichtDe dakpannen worden gelegdDe prieel plataan krijgt de eerste bladerenDe villa in de steigers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En onze verplaatste prieel plataan, die we eind vorige zomer bij de sloop van het bestaande pand hebben verplaatst, krijgt blaadjes en dat maak ons ook heel blij, een teken dat hij het gaat overleven en ons een mooi bladerdek gaat geven boven het toekomstig terras. We hebben ook een aantal fruitbomen geplaatst die in blad staan en al bloesem hebben gegeven. De beuk als afscheiding geeft ook tekenen van leven met zijn groene blaadjes.

Kortom naast de natuur die op groen staat staan ook alle seinen op groen om op tijd ons nieuwe huis te kunnen betrekken.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!