Blog bouw villa Boswitje, mrt 2016

Het Boswitje, een landelijke en statige woning

Dit moet hem gaan worden; het Boswitje. Na een vrij lange zoektocht langs meerdere bouwbedrijven, waarbij mijn man en ik steeds niet helemaal op een lijn zaten, kwamen we terecht bij Architectuurwonen. Waar in eerste instantie de Koninginnenpage onze aandacht trok, maar waar we in tweede instantie voor het Boswitje zijn gevallen. Een mooie landelijke (mijn wens), maar toch statige (zijn wens) woning, die volgens ons goed in het landschap zal passen. En, niet onbelangrijk, waar wij met onze drie jongens ook prima in passen.

Hij moet een metertje of 60 naar achteren komen, in het weiland waar nu zes Shetlandpony’s van de plaatselijke zorgboerderij grazen. Het leek me leuk om het huisje te fotograferen op de plaats waar daadwerkelijk ons huis komt te staan en waar de piketpaaltjes al zijn uitgezet, maar aangezien onze gasten ons wel erg amicaal (lees: agressief) begroetten, leek hurken, of zelfs plat gaan liggen om het huisje te fotograferen, zoals eerst mijn idee was, toch niet het beste plan. Na tien minuten belaagd te zijn, besloot ik het op te geven en ben ik, op de hielen gezeten door drie pony’s (de rest had het op mijn man gemunt) weer het schrikdraad over gesprongen in de brandnetels, om vervolgens bovenstaande foto te maken.

Binnenkort zullen we ons territorium weer moeten gaan opeisen, want dan beginnen we met de aanleg van de nutsvoorzieningen, de verharding naar ons huis en hopelijk niet te lang daarna met de bouw van ons huis en de aanleg van het landgoed dat dit weiland moet gaan worden. Het is alweer twee jaar geleden dat we ons principeverzoek bij de gemeente indienden en inmiddels is het bestemmingsplan gewijzigd en ligt het bouwontwerp bij de Welstandcommissie. Het is een enorm project. Het voelt zelfs een beetje alsof we meedoen aan “Ik vertrek” (gelukkig spreken we in ieder geval de taal).

Wat fijn is, als het gaat over de bouw van het huis, de aanleg van de voorzieningen en het contact met de gemeente, dat ons veel uit handen wordt genomen door Architectuurwonen. Dat is best een verademing na twee jaar alleen in de ambtelijke molen te hebben gezeten. De lijntjes met Architectuurwonen zijn kort, de werkwijze is transparant en de communicatie is direct, eerlijk en duidelijk. Wat dat betreft is de klik met Architectuurwonen goed. Natuurlijk zijn er nog steeds heel veel keuzes te maken, dingen waarbij je van tevoren niet eens hebt stilgestaan, maar alles wordt door onze verkoopadviseur Ruud Mensink stapsgewijs aangeboden, waardoor we ons nog op geen enkel moment overspoeld hebben gevoeld en we volop kunnen genieten van het proces van het realiseren van onze droom.

Zo zijn we nu bezig met het uitkiezen van de keuken en de badkamer en hebben we net een prettig verlopen eerste gesprek met de installateur achter de rug. Als het goed is, ligt het bouwontwerp over een aantal weken ter inzage, waarna we officieel de goedkeuring hopen te hebben om te beginnen met bouwen. Nu maar hopen dat de aanleg van de nutsvoorzieningen niet te lang op zich laat wachten.