Bouw Villa Boswitje Apeldoorn Febr. 2018 deel 1

Blo villa Apeldoorn- Boswitje

Ons verhaal begint in November 2016 wanneer we worden ingeloot voor een kavel in de gemeente Apeldoorn. Een lang gekoesterde wens om ooit eens zelf een mooie vrij staande cataloguswoning te mogen bouwen. Maar dan, dan begint de zoektocht naar een geschikte aannemer die deze wens kan realiseren. Tijdens een open huis bij een woning van Lichtenberg in Amersfoort kregen wij het advies om eens met architectuurwonen om tafel te gaan zitten. Vanaf het eerste moment waren wij erg gecharmeerd van het type “Boswitje”. Tijdens onze zomervakantie in 2017 zijn we van een shortlist van aannemers terug gegaan naar 3, 2 en uiteindelijk 1 aannemer; Architectuurwonen. De eerste van vele knopen was doorgehakt,…

September 2017; De volgende fase was om samen met verkoopadviseurs Ruud en Tim te komen tot een definitief ontwerp. Welke opties wel en welke opties niet. In samenspraak met de hoofdarchitect van EVE Architecten kwamen we toch vrij snel tot een “definitief” ontwerp. Het basisontwerp van het Boswitje was dusdanig praktisch ingedeeld dat er ook niet zo heel veel aan hoefde te veranderen.

Nadat alle stukken vergunningsklaar waren gemaakt kwam er een tegenvaller. Het ontwerp, hoe mooi wij en vele anderen het ook vonden, werd door de welstandscommissie van de gemeente Apeldoorn afgekeurd. Tot grote frustatie heeft het 10 weken gekost om een afspraak geregeld te krijgen tussen de welstandscommissie en EVE Architecten. Gelukkig wist de architect van EVE de welstand te overtuigen en konden we met één kleine aanpassing in het ontwerp verder met de aanvraag voor de vergunning.

Februari 2018, de vergunningsaanvraag loopt. Nu breekt de periode aan om te gaan kijken naar een keuken, badkamer, gashaard en vloeren. Hier gaat zeer veel tijd zitten en moeten er weer de nodige knopen doorgehakt worden. De werkvoorbereiding wil graag starten met de tekeningen dus…

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over al onze villatypes en kunt u gerealiseerde villa's bekijken. Daarnaast sturen wij een prijslijst mee met verschillende opties. Op deze manier kunt u even rustig bekijken wat Architectuurwonen u te bieden heeft!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang onze gratis inspirerende brochure!